Lyt til artiklen

Mandag aften mistede Morten Messerschmidt fire medlemmer af folketingsgruppen.

Og tirsdag formiddag skred endnu et medlem af folketingsgruppen.

Hans Kristian Skibby, der har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2005, fortæller til B.T., at han fremover vil sidde som løsgænger.

»Den nye ledelsesstil løber mig koldt ned af ryggen. Jeg vil ikke finde mig i, at en sur, gammel dame går og skælder ud intent i partiet,« siger Hans Kristian Skibby med henvisning til Pia Kjærsgaard.

»Det er vemodigt. Jeg har været med til at samle vælgererklæringer ind for over 25 år siden, og jeg har været folkevalgt siden 1998. Men jeg kan ikke leve med Morten Messerschmidts ledelsesstil og den gruppe, som nu har sat sig på magten,« siger han til B.T.

Hans Kristian Skibby støttede Martin Henriksen i formandsvalgkampen, men fik efter formandsvalget tilkæmpet sig en plads i partiets magtfulde gruppebestyrelse.

Men en plads i partiets magtcentrum var ikke nok til at blive i partiet. Nu skal Hans Kristian Skibby være løsgænger i Folketinget sammen med de fire øvrige DF-afhoppere, Liselott Blixt, Lise Bech, Karina Adsbøl og Bent Bøgsted.

Hvornår traf du beslutningen om at melde dig ud?

»Det er en beslutning, som er modnet løbende. Jeg har tænkt over det lidt tid, men det er først for kort tid siden, at jeg besluttede mig,« siger han.

Han håber nu på, at Inger Støjberg stifter et nyt borgerligt parti.

»Det ville da være det bedste, der kunne ske for Danmark. Hvis Inger starter et parti, så vil jeg på ingen måde afvise at blive en del af sådan et projekt,« siger Hans Kristian Skibby.

Morten Messerschmidt havde forud for partiets gruppemøde tirsdag svært at genkende krikken af ham selv og Pia Kjærsgaard.

»Det er lidt svært at håndtere at få at vide, at ens personlighed, ens aura og hvad ved jeg, skulle være et problem. Det er så ukonkret. Så er det svært at sige, at så tager jeg det til efterretning og prøver at lave noget andet,« siger Messerschmidt.

At hans tætte allierede, Pia Kjærsgaard, skulle have opført sig aggressivt, kender han heller ikke noget til.

»Det er ikke noget, jeg har hørt om. Det er ikke noget, jeg har set eller bevidnet. Jeg har aldrig nogensinde oplevet Pia råbe,« siger Messerschmidt.

Dansk Folkeparti er nu kun 11 mandater i Folketinget, og Morten Messerschmidt og resten af de resterende DFere mister dermed cirka 4,3 millioner kroner om året i partistøtte.