'Jeg er ikke overrasket over, at sagen er droppet,' siger tidligere forsvarsminister Søren Gade til Dagbladet Holstebro-Struer.

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) er glad for, at politiet nu har valgt at droppe efterforskningen i den såkaldte lækagesag.

Det oplyser han over for Dagbladet Holstebro-Struer. - Personligt er jeg meget tilfreds med, at der nu bliver sat et punktum. Og jeg er meget glad på Jacob Winthers vegne. Jeg ved, hvilket pres han har været under. Men jeg synes, at det har taget lang tid at nå hertil, siger Søren Gade til avisen. Han er til gengæld ikke overrasket over, at politiet har valgt at droppe sagen. - Jeg ved, hvad jeg har sagt til både politiet og i Folketingssalen om den her sag. Kunne man forestille sig, at det måske var sandheden? spørger Søren Gade retorisk. - Jeg ved godt, at det sikkert er ligegyldigt for en del, at der aldrig er blevet rejst en tiltale, og at politiet nu har droppet sagen for anden gang. Men i det øvrige samfund, så er det sådan, at man er uskyldig til andet er bevist. Og selv om den standard ikke gælder for en blå politiker, så synes jeg, at der er blevet sagt temmelig mange meget hårde ord i den her sag, som har vist sig ikke at kunne holde vand, siger Søren Gade. En undskyldning regner han dog ikke med at få. - Det sker næppe. Det er politik, siger han. Københavns Politi har undersøgt den omdiskuterede lydfil, hvor TV 2-journalist Rasmus Tantholdt og daværende DR-journalist Nils Giversen drøfter lækagesagen. Politiets konklusion er, at lydfilen »næppe kan udgøre et afgørende bevis i en eventuel straffesag mod Jacob Winther.« - Det er Københavns Politis opfattelse, at der ikke er grundlag for at søge behandlingen af straffesagen genoptaget, herunder søge at rejse tiltale mod en eller flere personer, siger politiadvokat Dorit Borgaard fra Københavns Politi. Jacob Winthers reaktion er kort og afdæmpet. - Jamen, det tager jeg til efterretning. Men for mit vedkommende har sagen været droppet i knap trekvart år. Og hvad politiet ellers gør og vurderer i sagen, det vil jeg da følge, men ellers bare tage til efterretning, siger han til Berlingske Nyhedsbureau. Med politiets punktum i lækagesagen, tyder det på, at det aldrig kommer frem, hvem der var ansvarlig for lækagen om indsættelsen af Jægerkorpset i Irak i 2007. Oplysningerne blev offentliggjort af TV 2 et døgn før, spørgsmålet om soldaternes mission skulle færdigbehandles i Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget. Højesteret fastslog den 8. februar 2011, at hverken Rasmus Tantholdt eller Nils Giversen har pligt til at vidne i sagen.