Foto: JOE SKIPPER

Et åbent brev til Donald Trump har fået Facebook til at koge. På få dage er Facebook-opslaget blevet det mest delte opslag nogensinde.

Journalisten Brandon Stanton er vred. I sit åbne brev på Facebook kritiserer han Donald Trump for at være racistisk og for at være uegnet som præsidentkandidat.

'Du er ikke forenende. Du er ikke en præsidentkandidat. Du er ikke et offer for den vrede, som du gladeligt selv har tændt i månedsvis. Du er en mand, som har tilskyndet til fordomme og vold for at få personlig magt,' skriver han blandt andet i opslaget.

Og han er tilsyneladende langt fra ene om den holdning. Brevet er blevet delt over en million gange, og knap to millioner Facebook-brugere har trykket 'synes godt om' på opslaget.

Journalisten Brandon Stanton har delt brevet fra sin Facebook-side Humans of New York. Normalt består sidens indhold af billeder og korte fortællinger, der er med til at skildre New Yorks mangfoldighed, og politik er ikke noget, Brandon Stanton tidligere har skrevet åbent om.

Men mandag den 14. marts satte Brandon Stanton sig alligevel til tasterne for at rase over den republikanske præsidentkandidat.

»Jeg har set dig retweete racistiske billeder. Jeg har set dig retweete racistiske løgne,« skriver han og fortsætter:

»Jeg har set dig gladeligt opfordre til vold og love at betale advokatomkostninger til dem, som begår vold på dine vegne. Jeg har set dig opfordre til at torturere og myrde terroristers familie. Jeg har set dig triumferende fortælle historier om at henrette muslimer med patroner dyppet i svineblod.«

Se hele opslaget her. Artiklen fortsætter nedenunder.

»Selvom dine ord uden tvivl vil ændre sig i de kommende måneder, vil du altid være den, du er,« skriver Brandon Stanton til slut i brevet.

Ud over de mange delinger og 'synes godt om'-tilkendegivelser har det åbne brev medført et hav af kommentarer. Blandt de knap 100.000 kommentarer er langt de fleste enige med afsenderen Brandon Stanton.

'Fra alle dele af verden undrer vi os over, hvordan han får så mange stemmer,' skriver Abanti Dutta.

'Tak fordi du hæver stemmen mod denne åbenlyse racisme og repræsenterer de sande følelser, som alle muslimer har rundt omkring i verden,' lyder det fra Ali Ibrahim, som sender en hilsen fra Pakistan.

epaselect USA ELECTIONS

'Hørt, hørt, Brandon! Det skræmmer mig, at så mange rundt omkring i verden ser denne mand og tænker, at han repræsenterer størstedelen af amerikanerne. Donald Trump taler IKKE for mig!' skriver Marissa Collins.

Donald Trump har på det seneste mødt en del modstand på grund af sine kontroversielle udmeldinger. Blandt andet har flere kendisser truet med at forlade landet, hvis Donald Trump bliver præsident, og hacker-gruppen Anonymous har advaret om, at de vil spolere hans valgkampagne.

På trods af den store modstand har Donald Trump også stor opbakning, og flere af de amerikanske stater har valgt ham som det republikanske partis præsidentkandidat til valget 8. november.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.