Lyt til artiklen

Venstre kan lære af Alternativet. Det siger Venstres nestor Bertel Haarder. Han glæder sig til han i aften skal ind og ønske Alternativet tillykke med valget.

»Venstre holder igen valgfest på Christianborg. Der har ellers været entendens til at holde det ude i byen. Så på valgaftenen er min kone og jeg inde i Landstingssalen. Og det bedste ved det er, at man så kan gå rundt til de andre partier. Kampen er jo forbi, og der er al mulig grund til at hilse på de andre og ønske dem held og lykke,« siger Bertel Haarder, der i sær glæder sig til at ønske Uffe Elbæk tillykke.

»Jeg vil ønske Uffe Elbæk tillykke. Vi havde en festlig duel i Odense, det var en af de sjoveste dueller, jeg nogensinde har haft. Vi kan godt lide hinanden, og jeg skal ind og ønske ham tillykke, når han nu kommer ind med nogle mandater. Det, synes jeg, er fantastisk godt gjort,« siger den garvede politiker, der blev valgt ind i Folketinget for første gang i 1973.

»Jeg tror, vi i Venstre skal prøve at lære lidt af Alternativet. Det, at så mange stemmer på dem, det bør få os andre til at tænke os om,« siger Bertel Haarder.

Hvad kan I lære af Alternativet?

»Vi kan lære noget af måden, de kommunikerer på. Og åbenheden over for alternative ideer. At hans konkrete forslag så er fuldstændig umulige, det er en anden sag, men han påstår jo heller ikke, at han har fundet de vise sten,« siger Bertel Haarder, der dog synes, at Alternativet har haft friløb i forhold det de mere garvede partier:

»Det, der er lidt uretfærdigt, er, at vi andre hele tiden skal være totalt konkrete i alt, hvad vi siger, og så høster Uffe Elbæk uendeligt med stemmer på ikke at kunne forklare noget som helst. Det er lidt uretfærdigt, men jeg ønsker ham tillykke alligevel.«