Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ingen havde forudset, at Ø's folketingskandidat Ole Krarup kunne gå amok og blive voldelig

Burde Enhedslisten have sparet 76-årige Ole Krarup for en opslidende valgkamp?

Det ligger fast, at Liste Ø's veteran slipper for politianmeldelse, efter at han i går aftes pludselig gik amok og stak socialdemokraternes Thomas Horn en flad under en politisk debat, hvor den 76-årige tidligere VS'er havde opført sig højest besynderligt.

Efterfølgende har Krarups søn til forskellige medier forklaret, at hans far ikke har været helt sig selv, siden han var involveret i en trafikulykke for seks år siden.

Datteren, Anne Marie Krarup, har personligt ringet til Thomas Horn og sagt, at familien nu slutter ring om den venstreorienterede veteran.

Kendte til ulykken

Så langt så godt...

Men burde liste Ø have vidst, at Ole Krarup var en tikkende bombe?

- Vi anede det simpelthen ikke, siger retsordfører Line Barfod til bt.dk.

- Jeg har været til masser af møder med Ole i år, hvor han har bidraget med det engagement og den viden, som han jo altid har været i besiddelse af. Jeg var virkelig chokeret, da jeg hørte om, hvad der var sket, siger hun.

- Vi kendte selvfølgelig godt til trafikulykken, men vi anede ikke, at han havde mén efter den. Så havde vi nok taget en snak med ham om, at han ikke skulle stille op...

Ole Krarup var opstillet som nummer fem på listen i Nordsjælland og havde under ingen omstændigheder haft stor chance for at komme i Folketinget. Meb indtil i går deltog han i valgkampen.

Det gør han ikke mere. Enhedslisten løste ham i går fra alle hverv og tillidsposter.

Andre læser også