Sagen om den falske underskrift, som Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, ifølge teatret Aveny-T skulle skrevet, strammer nu til for ham.

Børsen har udgivet en længere udgave af den lækkede lydfil, hvor man ifølge et øjenvidne hører Jon Stephensen foretage underskriften.

På lydfilen kan man høre en stemme sige navnet 'Jakob Høyer'. Man kan høre, at der bliver skrevet på et stykke på papir. Så bliver der sagt:

»Det ser meget godt ud, ikke?« af en stemme, der bærer ligheder med Jon Stephensens stemme. Hør Børsens lydfil her:

Den længere udgave af lydfilen er over tre minutter lang og indeholder udover lyden af underskriften, der bliver nedfældet, også – ifølge øjenvidnet – lyden af Jon Stephensen, der dikterer en mail til Frederiksberg Kommune, mens han højlydt hamrer i tasterne.

Både B.T. og Børsen er i besiddelse af den pågældende mail, som blev sendt til Frederiksberg Kommune fra Jon Stephensens mailadresse på netop det tidspunkt, hvor lydoptagelsen fandt sted.

Metadata fra den originale lydoptagelse, som B.T. har set, dokumenterer, at lydoptagelsen er foretaget på teatret Aveny-T den 19. juni 2017 klokken 15.05.

Mailen, som høres dikteret på optagelsen, er afsendt klokken 15.04 samme dag fra Jon Stephensens mail. Altså mens optagelsen er lavet.

Lydfilen bliver inddraget i en injuriesag, som Jon Stephensen har anlagt mod Aveny-Ts bestyrelsesformand, Henning Dyremose, som netop har anklaget Jon Stephensen for at forfalske underskriften.

En lydfil skulle angivelig dokumentere, at Jon Stephensen har forfalsket en underskrift i 2017, da han var direktør for teatret Aveny-T.
En lydfil skulle angivelig dokumentere, at Jon Stephensen har forfalsket en underskrift i 2017, da han var direktør for teatret Aveny-T. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

På lydfilen kan man desuden høre Jon Stephensen – eller en person, der lyder som ham – sige »Er det ikke det?« umiddelbart inden, den pågældende mail bliver sendt ud.

Herefter siger han:

»Jamen, jeg bliver jo nødt til at skrive ud til bestyrelsen, de bliver jo nødt til at have noget at kigge på inden, ikke?«, siger personen og fortsætter:

»En dagsorden med nogle forskellige ting i.«

Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Vis mere

Børsen har spurgt Jon Stephensen, om han tror, lydfilen er falsk set i lyset af, at han fastholder en injuriesag.

»Det kan jeg slet ikke kommentere på, for det er jo en del af det, der skal frem i en retssag,« siger han til avisen.