Lisbeth Lauritsen trækker sig som spidskandidat for Socialdemokratiet i Aalborg ved kommunalvalget i 2025.

Det skriver hun på Facebook.

'Der er utrolig mange, der kigger på vores parti i Aalborg Byråd i øjeblikket; hvem skal sidde ved roret resten af perioden, og hvem skal stå i spidsen til kommunalvalget i 2025? Det er forståelige spørgsmål, som vi først har svaret på om et par måneder', indleder hun sit Facebook-opslag, og fortæller samtidig, at hun har brugt påskeferien til at tænke over sin politiske fremtid.

'Derfor har jeg brugt påskeferien på at tænke mit ansvar i denne sammenhæng godt og grundigt igennem, og også derfor melder jeg nu ud, at JEG TRÆKKER MIT SPIDSKANDIDATUR OG PEGER PÅ FLEMMING MØLLER MORTENSEN som spidskandidat til valget i 2025', skriver hun og tilføjer:

'Vi bliver nødt til at tage ansvar for vores parti og en opslidende urafstemning og kamp om spidskandidatposten er ikke, hvad vi har brug for nu'.

Aalborgs nuværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen har meddelt, at han ikke har i sinde at genopstille til næste kommunalvalg, og endvidere har han besluttet at stoppe i sit virke som borgmester til august i år.

Rettelse: Forhen stod der i artiklen, at Thomas Kastrup-Larsen var sygemeldt med stress. Det er ikke korrekt. Thomas Kastrup-Larsen var sygemeldt med stress i januar sidste år og er fortsat borgmester i Aalborg.