Året i billeder fra Danmark byder på store og dramatiske sager.

Årets store krimisag handler om Raket- og ubådsbyggeren Peter Madsen, der er sigtet for drabet på journalisten Kim Wall. Siden august har vi set den uhyggelige sag blive udfoldet brik for brik, mens politiet har efterforsket ’ubådssagen’.

Raket-Madsen er udover drab også sigtet for at partere liget af Kim Wall, og først i november var alle dele af hendes lig fundet. Til marts begynder retssagen mod den 46-årige opfinder Peter Madsen.

Skyderier blev for en stund hverdag i bydelene Nørrebro og Nordvest i København, da bandekrigen rasede hen over sommeren. I november indgik Nørrebro-banderne Loyal To Familia og Brothas en aftale om ikke at bekrige hinanden mere. Bandekonflikten har ført til 38 skudepisoder i Københavns gader. Tre er blevet dræbt i konflikten og 25 personer er blevet ramt.

2017 markerede også 10-året for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej i København. På dagen brød nye demonstrationer ud, som blev opløst efter stenkast mod banker og politiet.

Og så var vi ikke mindst vidner til en ny forlovelse i dansk politik, da Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti rykkede tættere mod hinanden med Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl, der erklærede, at de står side om side i en lang række aktuelle, politiske emner.

Det danske kommentatorkorps var enige om, at det varslede en svær tid for den blå regering. Alligevel var det Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, der i december var tæt på at vælte hele læsset, da han igen kravlede op i træet og krævede skattelettelser for at stemme for finansloven. Han måtte dog kravle ned igen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen reddede sin regering.