Fra Istanbul over Manchester til Barcelona. Terrorangreb er blevet hyppigere i de europæiske storbyer, mens Storbritannien har været særligt udsat med intet mindre end fem terrorangreb i 2017

Alene i Storbritannien er 400 mistænkte blevet tilbageholdt, og 850 er blevet visiteret i forbindelse med de fem terrorangreb, der har ramt landet indtil september.

36 har mistet livet af angrebene, som begyndte 22. marts, hvor den 52-årige Khalid Masood kørte en Hyundai 4x4 ind i fodgængere på Westminster Bridge tæt ved det britiske parlament i London. Her blev fem dræbt og 50 kvæstet. Politiet anholdte 12 personer i forbindelse med angrebet, og Khalid Mansood blev skudt og dræbt af politiet.

Det værste angreb i 12 år skete 22. maj, hvor 22 mennesker blev dræbt og 116 såret, da den 22-årige Salman Abedi, britisk med rødder i Libyen, udløste en selvmordsbombe i Manchester Arena ved en koncert med den amerikanske popstjerne Ariana Grande. Den hjemmelavede bombe var fuld af skruer og metalstykker, der ved eksplosionen spredte død og ødelæggelse i koncertstedets foyer, som også dræbte Salman Abedi. 23 mennesker blev anholdt af politiet i forbindelse med bombeangrebet ved Manchester Arena.

Allerede 3. juni var der endnu et angreb, da en hvid varevogn påkørte fodgængere på London Bridge i den britiske hovedstad. Tre gerningsmænd steg ud af varevognen og overfaldt tilfældige personer med knive på broen og på det nærliggende Borough Market. Otte blev dræbt og 48 kvæstet. 21 personer blev anholdt og politiet identificerede gerningsmændene som Khuram Shazad Butt, 27, Rachid Redouane, 30, og Youssef Zaghba, 22.

En 47-årig mand påkørte fodgængere foran en moské i Finsbury Park i det nordlige London 19. juni. Her blev en blev dræbt og ti kvæstet. Politiet anholdte og sigtede britisk Darren Osborne for angrebet.

Det sidste angreb skete 15. september, hvor 22 blev såret og forbrændt ved en eksplosion i Londons metro. Her har politiet anholdt syv personer.