Forretningsmanden, ejendomsmogulen og nu USA's 45. præsident Donald Trump er årets navn i billeder.

Ingen anden præsident, har tidligere været så negativt omtalt i medierne som præsident Donald Trump. Han har til gengæld været rigtig meget i medierne både før og efter, han blev taget i ed som USA’s 45. præsident 20. januar 2017. Her flyttede præsident Trump fra Trump Tower på Manhatten i New York City ind i Det Hvide Hus. Og lige siden har hele verden kunne følge med i næsten alle præsidentens tanker og holdninger til enkeltsager gennem det sociale medie Twitter. Med tæt på 45 mio. mennesker, der følger ham, taler Trump direkte til sine støtter og sin befolkning.

Han vandt præsidentvalget over Hillary Clinton på løfter om at sætte amerikanske interesser forrest, bygge en mur på grænsen mellem Mexico og USA og luge ud i den Washington-kultur, der favoriserer det politiske establisement. Alt sammen under parolen: ’Make America Great Again’.

Han er gift med USA's førstedame og tidligere model Melania Trump, som han har sønnen Barron sammen med. Tidligere har han været gift med Ivana Trump, som han børnene Donald Trump Jr., Eric Trump og Ivanka Trump med, og Marla Maples, han har datteren Tiffany Trump med.

Som forretningsmand blev han for alvor kendt tilbage i 2004, hvor han producerede og spillede hovedrollen i det amerikanske realityshow ’The Apprentice’, hvor deltagere dystede om en lederstilling i en af Trumps egne virksomheder.