Lindsey Vonn brød ud i tårer på et pressemøde før vinter-OL, fordi hun savner sin afdøde farfar, Don Kildow.

Det var rørende scener, som udspillede sig i Pyeongchang før fredagens åbningsceremoni ved vinter-OL middag dansk tid, da den amerikanske skistjerne indtog scenen foran de mange fremmødte journalister.

Årsagen er, at samtaleemnet blev drejet ind på hendes farfar, der mistede livet i november - til stor sorg for Vonn.

»Jeg savner ham så meget. Jeg havde virkelig ønsket, at han var i live, så han kunne se mig til OL,« sagde Vonn.

Lindsey Vonn er blandt meget andet godt kendt for sit smil og sin positive udstråling.

Efterfølgende kunne Lindsey Vonn ses med tårer i øjnene. Hun har på intet tidspunkt lagt skjul på, at hendes farfar har betydet meget for hende, og hun har tidligere fortalt om, at Don Kildow blandt andet kæmpede for USA i Koreakrigen i 1950'erne.

I toppen af artiklen kan du se en gennemgang, der tager dig igennem de grundlæggende regler i alpint skiløb.

På den måde ville det have været ekstra specielt for Don Kildow at se sit barnebarn konkurrere, nu hvor legene foregår i Sydkorea, men den mulighed eksisterer desværre ikke længere.

Men farfaren er stadig i Vonns tanker.

»Jeg vil så gerne gøre det godt for ham. Han har været en stor del af mit liv, og jeg havde virkelig ønsket, at han kunne se mig. Jeg vil vinde for ham,« sagde Lindsey Vonn.

Vonn er den måske mest kendte idrætsudøver overhovedet ved de vinterolympiske lege. Hun er en stor stjerne inden for skisporten og står med gode muligheder for at vinde medaljer.

I 2010 vandt hun OL-guld i styrtløb og bronze i Super G i Vancouver, mens hun i 2014 i Sotji ikke var med på grund af en skade.

SMS

Hitter på Facebook