For første gang i historien har en dansk damedouble hevet en medalje med hjem fra VM i badminton. Desværre blev det ikke til guld, da Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen søndag tabte finalen i tre sæt til kineserne Tian Qing/Zhao Yunlei med cifrene 23-25, 21-8 og 21-15.

Det var to veloplagte par, der dukkede om til finalen med selvtilliden i orden. Hverken danskerne eller kineserne havde således tabt et eneste sæt på vejen til finalen. Og opgøret var et flot punktum på turneringen med intense dueller og skiftende føringer.

Især i første sæt var det danske par eminent spillende, men alligevel skulle der hele otte sætbolde til for at få hevet sættet i land. Og det var som om, at det lange seje træk på næsten en halv time om første sæt tog pusten var danskerne.

I andet sæt var det således kineserne, der dominerende fra start til slut. Og så skulle VM-finalen ud i et afgørende tredje sæt. Her var det igen tæt, men Qing/Zhao Yunlei viste klassen og sikrede guldet for næsen af danskerne, der dog kan glæde sig over at skrive dansk badminton-historie med sølvmedaljerne.

Danmark ender dermed VM i Jabatan, Indonesien, med en medalje-total på to, efter Jan Ø. Jørgensen også tog bronze i herresingle.