Danmark er for anden gang endt på en russisk liste over 'uvenlige lande'.

Første gang i marts, efter Danmark som et af flere lande havde indført sanktioner mod Rusland.

Denne gang for at 'begå uvenlige handlinger' mod Rusland. Det skriver Berlingske.

På listen, som den russiske regering har delt i en ny erklæring, fremgår kun fire andre EU-lande. Det drejer sig om Grækenland, Slovenien, Kroatien og Slovakiet.

Også det danske udenrigsministerium bekræfter til Berlingske, at Danmark figurerer på listen.

»Ruslands beslutning om at tilføje Danmark på listen over 'uvenlige lande' er stærkt problematisk. Det er et russisk skridt i retningen af yderligere optrapning og spænding mellem Rusland og EU,« oplyser Udenrigsministeriet til Berlingske.

Beslutningen er truffet af den russiske regering. Det fortalte den russiske regeringstalsperson, Dmitry Peskov, fredag på et pressemøde.

Men hvad betyder det, at vi nu igen er havnet på en sådan liste?

For nu har det to konsekvenser.

Det påvirker hvor mange ansatte Danmark må have på ambassaden i Rusland og betyder, at niveauet af kontakt til Moskva sænkes.

Den russiske regeringstalsperson udelukker ikke, at der kan komme yderligere konsekvenser.

Danmark leverer våben og udstyr til Ukraine og har desuden åbnet muligheden for at træne ukrainske soldater på dansk grund i fremtiden.

Noget, der ifølge Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin vil skade Danmark og Ruslands forhold yderligere.

»Danmarks politik fører til yderligere ødelæggelse af forholdet mellem Rusland og Danmark,« har Vladimir Barbin sagt til Ritzau efter forsvarsminister Morten Bødskov (S) udtalte, at han ikke ville afvise, at ukrainske soldater kan blive trænet i Danmark i fremtiden.