Lyt til artiklen

Naser Khader har meldt flere opslag på det sociale medie Jodel til politiet. Det fortalte han torsdag, da han var gæst i B.T.s mediemagasin Q&CO.

»Det er simpelthen grænseoverskridende at blive anklaget for voldtægter og befamlinger indenfor og udenfor Borgen. Jeg føler mig krænket. Det er jo en anonym, der har afsendt det, så derfor har jeg valgt at melde det til politiet,« siger Naser Khader.

Det sociale medie Jodel har været debatteret de sidste uger, fordi flere danske kendte er blevet hængt ud med navn. Naser Khader mener ikke, at man bare skal vifte den slags onde rygter af sig. Rygterne om den konservative folketingspolitiker har blandt andet handlet om en angivelig voldtægt.

»Jeg kan tåle meget, og jeg har prøvet meget. Jeg er stor tilhænger af ytringsfriheden, men grænsen går, når man opfordrer til vold, når man bagvasker folk, og når der er injurier,« siger Naser Khader.

»Jeg har god samvittighed. Jeg har spurgt ledelsen i vores parti, og også De Radikale, hvor jeg tidligere har været, om der er nogen, der har klaget over mig. Har der været noget i forhold sekretærer, praktikanter eller kollegaer? Det er der ikke. Der har jeg rigtig god samvittighed,« siger Naser Khader.

»I forhold til at være grænseoverskridende, der har jeg ren samvittighed, men jeg har været single i 5-6 år og har datet nogen, der måske er utilfredse med daten, og de er nok sure, men det er jo ikke ulovligt at have en dårlig date. Det der med at gøre noget mod folks vilje eller noget grænseoverskridende eller ulovligt, der har jeg ren samvittighed,« siger Naser Khader.

Hvis ikke rygterne stopper nu, er Naser Khader ikke bange for at tage fat i politiet igen.

»Jeg har skrevet, at der følger flere politianmeldelser, hvis nogen bliver ved med at skrive de her ting om mig. Jeg vil sagsøge dem. Jeg vil bruge min opsparing på at sagsøge alle, der beskylder mig for det her. Jeg vil renses,« siger Naser Khader.

Du kan høre hele interviewet i B.T.s podcast Q&CO.