Efter to års både aflyst og anderledes fejring er man nu tilbage med en mere almindelig omgang fest for en særlig odense-borger.

Der er selvfølgelig tale om den store eventyrsforfatter H.C. Andersen, hvis fødselsdag, der ligger 2. april, igen i år skal markeres med stor aktivitet i landets tredjestørste by.

»I Odense er vi selvfølgelig utroligt stolte over at være H.C. Andersens hjemby, og det er en tilbagevendende tradition at fejre hans fødselsdag,« udtaler by- og kulturrådmand Søren Windell (K) ifølge en pressemeddelelse fra kommunen.

»Det glæder mig rigtig meget, at så mange og stærke aktører er med til at vise, at vi fejrer dagen i fællesskab. Andersen er vores alle sammens kulturarv, og ved at styrke fællesskabet omkring det er vi alle i Odense med til at gøre arven levende.«

Det bliver både på selve fødselsdagen lørdag 2. april samt om søndagen, at man markerer forfatterens dag i hans fødeby.

Det sker blandt andet ved en ballet og kageuddelingen til de 200 første, der møder op i børnehuset Ville Vau i Odense, samt byvandringer og et stort show.

Over hele byen vil der være en masse aktiviteter, man kan tage del i.

Hvilket står i skærende kontrast til de sidste to års fejring, hvor man i 2020 aflyste fødselsdagsfesten og i 2021 kun fejrede det digitalt.