Lyt til artiklen

- Længe gik jeg og var bitter over, at de ikke hjalp mig i stedet for at kyle mig ud af bandet, erkender 'Shubbernes' første trommeslager, Bosse Hall Christensen.

Den tidligere trommeslager og medstifter af Shu-bi-dua, Bosse Hall Christensen  fortæller i sin nye erindringsbog om et mislykket selvmordsforsøg, druk og et ophold på den lukkede. Det, der for alvor satte skub i den destruktive lavine, var det smertefulde brud med Shu-bi-dua i 1981, hvor Bosse Hall røg ud af bandet for fuld musik.

shub


- Det var eddermame hårdt. Big time. Jeg var jo trommeslageren, en del af Shu-bi-dua og tekstskriveriet, troede, jeg var urørlig. Så det føltes jo som et svigt. Dem havde jeg oplevet masser af i min barndom, og nu blev jeg svigtet igen, husker Bosse Hall Christensen om det skæbnesvangre telefonopkald i efteråret 1981.

Min identitet blev taget fra mig
Her, 33 år efter, er Bosse Hall blevet 65 år og møder BT til en snak om sin selvbiografi 'Gokkelajser', der bliver offentliggjort i dag ved en bogreception.

Men selv om årene er gået, husker han stadig smerten, da han blev bortvist fra bandet, der dengang var et af de absolut største på dansk musikscene.

- Det var kammeratskabet, mit eksistensgrundlag, hele min identitet, der blev taget fra mig, siger han.

shub

- Omvendt kunne jeg jo ikke bebrejde dem noget, for jeg var jo godt klar over, at jeg drak så meget, at det var til gene og gik ud over mit trommespil. Det hele rystede jo til sidst, og det var efterhånden ikke meget, jeg fik øvet, selv om jeg benægtede det, fortæller han ærligt.

Løkken om halsen
Dermed var speederen trykket i bund for Bosse Halls for længst påbegyndte deroute, der ti år efter det smertefulde brud endte i det store klimaks en skæbnesvanger aften, da han stod med løkken om halsen. Længe var han bitter på de andre over, at de ikke hjalp ham i stedet for at kyle ham ud af bandet, fortæller han.

En bitterhed, han dog har rystet af sig igen.

Forsonet med bandet
- I dag kan jeg se, at jeg var så langt ude i afhængighed, at jeg var røget tilbage i den gamle adfærd, selv om de dengang havde givet mig en chance til, siger han.

Efter et mangeårige alkoholmisbrug lykkedes det endelig Bosse Hall at bryde fri af afhængigheden og har ikke rørt en dråbe i ti år. Han er for længst blevet forsonet med Shu-bi-dua og spiller trommer i et band med et par af de gamle ’shubber’. Trods deres genfundne venskab har Bosse Hall dog ikke haft problemer med at skrive om bandets stridigheder og hierarki-problemer.

shub

- Jeg håber ikke, jeg vil støde nogen af de gamle medlemmer med min ærlighed i bogen. Jeg har bevidst været nænsom i min fremstilling af bruddet, så hvis nogen bliver stødt over det, må det stå for egen regning. Jeg tror, alle er klar over, at jeg vil gå til stålet, siger han med et glimt i øjet og tilføjer:

- De kender mig jo.

LÆS det lange interview med Bosse Hall i BT i dag. Hans nye erindringsbog 'Gokkelajser' udgives på Bogkompagniet d. 9. oktober.