I sin nye musikvideo kører sanger, komponist og far til to, Rasmus Johansen rundt på sin havetraktor og tænker lidt over, hvor dum man nu har lov til at være.

Den skyldbetyngede skumringstur i det golde jyske opland kommer i hælene på endnu et dumt skænderi med kæresten. Og i sangen 'Køddag' spørger Rasmus nu sig selvom, det hele nu også var besværet værd.

'Tænk at købe vegetarmad på en køddag,' lyder det i omkvædet. Og heri ligger hele det store 'problem'. Kæresten har spændt ben for farmands ugentlige pølseret. Og efterfølgende startede han skænderiet.

'Køddag' er den første single fra albummet af samme navn. Og i denne anledning markedsfører Rasmus også sit nye kunstnernavn 'Rasmus Johansen fra Fly'.

Rasmus i hjemmestudiet i Fly
Rasmus i hjemmestudiet i Fly
Vis mere

Før var den 43-årige far til to i den lille midtjyske landsby Fly kendt som 'Telestjernen'.

Men siden sidst er der sket en del.

Sammen med kæresten Eva og deres to børn har Rasmus Johansen således købt den gamle skolebygning i landsbyen Fly (midt imellem Skive og Viborg), hvor der til daglig kun er 286 indbyggere

Den gamle skolebygning er nu omdøbt til 'Flyfabrikken' og det er blevet et kulturelt power house, der rummer alt fra dagtilbud for unge med autisme,  cirkusklub og diverse musikalske projekter.

Rasmus med familien i baggrunden
Rasmus med familien i baggrunden Foto: Facebook
Vis mere

Men de 13 nye sange på 'Køddag' handler hverken om cirkus eller musik.

Ifølge Rasmus Johansen har kommunikation kummerlige kår i dagens Danmark. Og på det nye album lufter han sine tanker.

»Jeg kan selv blive helt i tvivl om, hvor jeg står i dette virvar af politiske dagsordener og mediecirkus. Derfor er det oftest formildende for mig at fatte pennen og debattere lidt med mig selv. Jeg bruger på sin vis sangskrivningen til at nå til en form for erkendelse. Til at blive klogere på noget,« fortæller Rasmus.

Og han fortsætter:

»Vi overdynges hver dag med informationer og nyheder. Nogle er fake, andre ægte. Flowet er omtrent uendeligt. Det er svært at navigere sig til rette og altid lande i sandheden. Vi skændes. Vi tilsviner. Vi kloger os. Særligt på hinanden. Vi er et land af selvudnævnte eksperter. På alt og på vegne af alle. Vi gør alt muligt, når vi er online, for vi er satans modige, når vi sidder der i læ bag skærmen og er de vildeste Facebook-krigere. Alt andet end lige at tage en slapper. Og alt andet end selv at gøre det, vi skriver og har en mening om, at andre skal gøre.«

Albummet 'Køddag' er på gaden.