Laid Back, der består af John Guldberg og Tim Stahl, planlægger at udsende kæmpealbum næste år.
Laid Back, der består af John Guldberg og Tim Stahl, planlægger at udsende kæmpealbum næste år. Foto: Bent K Rasmussen

Dansk duo udsender tredobbelt album med nye numre næste år

Sig navnene John Guldberg og Tim Stahl, og der er sikkert ikke mange klokker, der ringer hos ret mange. Men siger man derimod Laid Back, er det straks en anden sag.

Den danske superduo, der i 80'erne og 90'erne sprængte de internationale hitlister med kæmpehits som 'White Horse', 'Bakerman', 'High Society Girl' og 'Sunshine Reggae', udsender nu et nyt seriøst angreb på hitlisterne, når duoen næste år udkommer med et kæmpe album.

- Lige nu har vi 25 sange, som vi har valgt ud til en ny plade. Vi går lige nu og vakler imellem, om det skal være et dobbelt eller et tredobbelt album, vi skal udgive. Men der kommer et nyt album i det nye år. Og der bliver tale om helt nye numre, siger duoen til BT.

Og de to hitmagere glæder sig, for selvom det altid er svært at forudsige, hvordan det vil gå med et album, inden publikum har hørt det, så er mavefornemmelsen i orden.

- Vi har en rigtig god fornemmelse med albummet. Det kan vi godt være bekendt at udsende, siger Tim Stahl.

Det var specielt nummeret "White Horse", der sparkede gang i det, der skulle vise sig at blive en af de største internationale karrierer for en dansk kunstner. Nummeret blev et monsterhit, og pludselig åbnede der sig en virkelighed med superstjernestatus og adgangstegn til de største scener rundt omkring i verden. De har faktisk solgt så mange eksemplar af sangen, at de ikke helt kan følge med, fortæller drengene.

- 25 mio. Måske endnu flere. Vi har faktisk droppet at holde styr på det.

Succesen kom fuldstændig bag på alt og alle. Ikke bare John Guldberg og Tim Stahl – også alle andre omkring duoen.

- Vi vidste ikke, hvad vi lavede, så hurtig gik det. Der var ikke nogen omkring os – vores manager eller pladefolk - der kunne høre eller se det store i nummeret. De havde fokus på helt andre ting. Det var kun fordi vi selv synes, at nummeret var så sjovt, at vi fik lov til at udgive det. Da vi sagde, at vi godt kunne tænke at udsende nummeret, ville de gerne være nogle søde og flinke gutter overfor de drenge, de lige havde skrevet kontrakt med og lade os udsende den single, vi så gerne ville.

Publikum elsker også stadig nummeret i dets oprindelige udgave.

- Vi har jo mange kendte numre, men når vi spiller det nummer, så sker der et eller andet med publikum. De kender jo nødvendigvis ikke hinanden, men de tager fat i hinanden, og vi står tit og tænker, at det var da utroligt. Folk føler lige pludselig en samhørighed. Det er blevet en fællessang. Det er sgu dejligt at opleve, lyder det fra de to.

"White Horse" bliver stadig spillet og remixet af dj's over hele verden. Den dag i dag er det et af de mest samplede numre i musikhistorien. Blandt andet er det brugt af Snoop Dogg på hans store hit, "Drop It Like It’s Hot".

- Det er en varm oplevelse at opleve at noget, man slet ikke forventede var noget, bliver så stor.

Med sådan en succes, kunne I jo bare trække jer tilbage, køber en kolonihave på Amager, nyder livet og en bajer i haven?

- Det er den mest forskruede opfattelse af, hvordan det er at være kunstner. Det ville være en straf for os. Vi mødes og spiller og arbejder et sted mellem tolv og fjorten timer hver dag, siger Tim Stahl.

Jo, men kunne I ikke gøre det, hvis det handlede om pengene alene?

- Ja, men det ville svare til at bede os om at gå og spille golf nede i Thailand eller sådan noget dødssygt noget, lyder det fra John Guldberg.

- Men vi er da sikret vores pension. Men vi fortsætter, fordi vi ikke kan lade være.

I det hele taget har pengene ikke været drivkræften for de to. De har i hvert fald aldrig overvejet at flytte fra Danmark til lande med lavere skat. Tværtimod. De møder stadig ind hver morgen og plugger stikket fra forstærkeren i guitaren i det samme øvelokale på Vesterbrogade, som de har haft siden 1978.

- Vi har boet i Danmark hele vejen – og betalt vores skat. Vi kunne godt være flyttet til eksempelvis England, med det har vi aldrig overvejet. Vi er blevet i Danmark, og det er vi skide stolte over, siger John Guldberg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.