Danske Ginne Marker elsker at komponere og synge og hendes publikum elsker tydeligvis at lytte til sangerinden afdæmpede jazz- popvokal.

Således har titelsangen fra Ginne Markers debutalbum 'For Seasons to Come' netop rundet 2,5 million afspilninger på streamingtjeneste Spotify.

Hver måned får den danske sangerindes sange ekstra 100.000 spotify-klik. Og nu er der nyt.

I denne uge udgiver Ginne Marker således en spritny single 'Never Golden But Beautiful', hvor hun får hjælp fra nogle musikalske sværvægtere, Aske Jacoby på guitar, Johan Dalgaard på tangenter, Jeppe Gram bag trommerne og Bjarke Falgren på både violin, bratsch og cello.

Ginne erklar med nyt album
Ginne erklar med nyt album Foto: Grit Sanders
Vis mere

»Jeg har virkelig haft lyst til at udforske en større udadvendt energi og de muligheder, der ligger i en mere arrangeret tilgang. Jeg lærte rigtig meget under tilblivelsen af mit første album, og denne gang har jeg haft mere overskud til at prøve nogle flere ting af,« siger Ginne Marker til B.T.

Og det er ikke kun Spotifys brugere, der har fået ørerne op for nordjyden, der for nylig er flyttet til København.

Efter en stribe flotte anmeldelser for både debutalbum og de følgende koncerter vandt Ginne Marker to Carl Priser som 'Årets Talent' og 'Årets Komponist' og følgende blev hun kåret som 'Årets Nordjyske Jazznavn 2020'.

En planlagt foråtsturne er af gode grunde blev udsat på grund af covid-19-epidemien. Men Ginne Marker er alligevel optimistisk.

Nordjyske Ginne Marker har fornyligt forladt sin nordjyske hjemstavn for at slå sig ned i København.
Nordjyske Ginne Marker har fornyligt forladt sin nordjyske hjemstavn for at slå sig ned i København. Foto: Grit Sanders
Vis mere

»Jeg fundet ud af, hvor fedt det kan lyde, når jeg tør at inddrage flere elementer i min musik og brede paletten lidt ud. Og jeg glæder mig til at dele det med mit livepublikum.« fortæller Ginne Marker om det aktuelle udspil, der skal følge op på succesen.