Det var en stolt mor, som lørdag aften sad blandt de 11.000 publikummer i Malmø Arena og så sin datter vinde Eurovision.

- Jeg synes, det var rigtig flot. Stemningen i salen var fantastisk, lød det fra Marianne Gudnizt om sin datters optræden.

Efter showet var slut fangede bt.dk Marianne Gudnizt:

- Det er en stor glæde og en stor lettelse. Hun og hele teamet har gjort det så godt, sagde hun.

EUROVISION-SWEDEN
emmelie

Emmelie de Forest har været storfavorit til at vinde det store show, siden hun i januar løb med sejren i Herning. Og både den 20-årige sanger og hendes mor har tidligere fortalt, at favoritrollen har været et stort pres.

For et år siden var Emmelie de Forest en helt almindelig dansk pige, der tjente til huslejen i en bager på Østerbro i København, og gik i byen med veninderne i weekenden.

Men meget er sket, siden den 20-årige vandt det danske grand prix. Siden hun ankom til Malmø for to uger siden, har udenlandske medier stået i kø for at tale med den danske sanger, og når hun har bevæget sig rundt i gaderne, har det været som en anden superstjerne, der konstant er blevet stoppet op for at blive fotograferet og skrive autografer.

Men hverken presset eller den mere glamourøse livsstil er steget Emmelie de Forest til hovedet. Det fortalte Marianne Gudnizt tidligere på ugen til bt.dk.

- Emmelie har hele vejen igennem taget det her, som det kom. Vi har talt om, hvor stort det er. Men man skal ikke køre det helt op. Det er jo bare en konkurrence, og jeg synes jo, at hun har vundet bare ved at være med i det her, sagde Marianne Gudnizt, der til dagligt er pædagog og bor i Mariager. 

SWEDEN-EUROVISION-CONTEST

Andre læser også