Danske Emmelie de Forest er sikkert videre til lørdagens store finale i årets Eurovision.

Den 20-årige dansker sang sig i aftes videre fra semifinalen, hvor hun konkurrerede mod 15 lande fra både øst og vest.

- Det er fantastisk. Det er så fantastisk. Jeg er så glad. Det er noget af det største, jeg har oplevet, sagde hun begejstret efter showet og fortalte, hun nu for alvor føler sig klar til finalen.

- Ja, jeg tror virkelig på sangen, Nu må vi se, hvad der sker, for man kan aldrig vide sig sikker. Men vi har en fantastisk sang, sagde hun og havde svært ved at sætte ord på sine følelser efter showet.

- Det er så mange følelser på en gang. Glæde og lettele, for jeg nåede at blive nervøs, inden vi blev råbt op, forklarede hun.

Hun var meget tilfreds med sin optræden, og allerede efter hun havde været på scenen, havde hun overskud til at sende en sms til BT, hvor hun beskrev, hvor godt det var gået.

- Det største øjeblik var helt klart at se og opleve publikum. Jeg føler, at den sad lige i skabet. Jeg er virkelig så glad for, at publikum tog så godt i mod den, at jeg bare begyndte at smil.

Under resten af showet sad hun og resten af den danske delegation i det såkaldte green room sammen de andre artister. Og også her havde hun overskud til at sende sms'er.

- Jeg får tiden til at gå med at snakke med mit hold og heppe på de andre artister, når de kommer herind. Og så ser vi programmet på en storskærm, skrev hun.

Lørdag aften afholdes den store finale i Malmø Arena. Her skal Emmelie de Forest konkurrerer mod 26 lande: De ti, der i aftes gik videre, samt de ti lande, der torsdag går videre fra anden semifinale, plus de seks lande, der automatisk er kvalificeret. Det gælder Sverige, fordi de vandt konkurrencen sidste år. De resterende fem lande er England, Frankrig, Spanien, Tyskland og Italien. De fem land er hovedlandene i EBU, European Broadcasting Union, der sender Eurovision. Og da de betaler den tørste del af showet, er de hvert år automatisk kvalificeret til finalen.

De ti land, der i aftes gik videre er:

Moldova
Litauen
Irland
Estland
Hviderusland
Danmark
Rusland
Belgien
Ukraine
Holland

Andre læser også