Flere slægtsforskere har sået tvivl om Emmelie de Forests royale baggrund. Det sker efter, at den 20-årige sanger i forbindelse med Dansk Melodi Grand Prix fortalte, at hendes tipoldemor var dronning Victoria af England.

Ifølge slægtsforskere kan det ikke verificeres, at Emmelie de Forest er i familie med det engelske kongehus. Og derfor har DR valgt at trække historien tilbage, inden Emmelie de Forest i næste måned skal repræsentere Danmark ved det internationale grandprix Eurovision i Malmø.

Historien om den tvivlsomme baggrund har tirsdag floreret i danske medier. Men indtil videre ser det ikke ud til, at det har påvirket de udenlandske bookmakere, ligesom historien heller ikke har haft interesse hos den internationale presse.

Dermed ser det ud til, at historien ikke vil påvirke Danmark og Emmelie de Forests favoritposition. Siden den 20-årige sanger fra Mariager løb med sejren i Herning, har Danmark været storfavorit til at vinde årets Eurovision. Emmelie de Forest har allerede lavet flere udenlandske interviews, ligesom hun har ligget øverst hos både de danske og udenlandske bookmakere. Og går Emmelie de Forest hen og vinder, er det kun tredje gang i grandprix-historien, at Danmark får første pladsen ved det internationale show. Sidst var i 2000, da Brødrene Olsen vandt med sangen ’Fly on the wings of love’.

Bt.dk har tirsdag aften undersøgt både de udenlandske og danske betting-sider. Og her ligger Danmark stadig suverænt i top. Flere steder er Emmelie de Forest sat til odds 2,25, mens Norge, der lige nu er sat til at få en anden plads, har odds 7,00. På henholdsvis tredje, fjerde og femte pladserne kæmper Holland, Ukraine, Sverige Rusland og Tyskland.

Emmelie de Forest vandt i januar Dansk Melodi Grand Prix med sangen ’Only Teardrops’. Og i forbindelse med showet, fortalte hun bl.a. til bt.dk, hvordan hun har blåt blod i årene. Hun fortalte, at hendes tipoldemor var dronning Victoria og hendes tipoldefar var prins Albert af England.

- Deres søn var kong Edward den 7., og han var lidt en bandit og fik flere børn uden for ægteskabet, og et af dem var min farfar, sagde hun og forklarede, at moren var en østrigsk prinsesse.

- Min farfar mødte senere min farmor, der var ud af en gammel svensk kongelig slægt, og de fik så min far, der er vokset op i Sverige, sagde hun. Selv er Emmelie de Forest vokset op hos sin danske mor i Randers.

Danmarks Radio havde planlagt at bruge Emmelie de Forests royale aner som pr-stunt i forbindelse med Eurovision. Men eftersom slægtsforskere er i tvivl om historien er sand, har de valgt at lave om i pressematerialet til den udenlandske presse.

- Det er en historie, der har floreret i Emmelies familie i mange år. Men for at vi kunne være helt sikre på, at den også er sand, har vi siden grandprixet haft slægtsforskere til at undersøge det. Og de kan ikke verificere historien, siger Jan Lagermand Lundme, underholdningschef i DR.

Til spørgsmålet om, hvorfor DR ikke undersøgte historiens sandhed inden det danske grandprix, siger han:

- Set i bakspejlet kunne det også være skønt, hvis vi havde gjort det. Men vi så det bare som en sød og uskyldig historie. Og det er vigtigt at understrege, at det udelukkende er DRs ansvar, at historien kom frem. Det var os, der ønskede det, og egentlig var Emmelie ikke selv meget for det. Emmelie og familien har hele vejen handlet i god tro. Men vi synes, at det var en skæg måde at skabe fokus omkring hende på, siger han.

Andre læser også