I denne uge får du opskrift fra Sabrina Jensen, som er 31 år. Sabrina Jensen er blogger på madblogger på withloveandsugar.dk. Hun inviterer indenfor i køkkenet og laver confiterede andelår med kartoffelmos og grøn salat med vinagrette.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Sabrina Jensen, som er 31 år. Sabrina Jensen er blogger på madblogger på withloveandsugar.dk. Hun inviterer indenfor i køkkenet og laver confiterede andelår med kartoffelmos og grøn salat med vinagrette.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Sabrina Jensen, som er 31 år. Sabrina Jensen er blogger på madblogger på withloveandsugar.dk. Hun inviterer indenfor i køkkenet og laver confiterede andelår med kartoffelmos og grøn salat med vinagrette.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Sabrina Jensen, er 31 år og bor i Valby. Og så er jeg meget glad for mad. Jeg er madblogger på withloveandsugar.dk.

Hvor tit laver du mad?
Jeg laver en eller anden form for mad hver dag. Det kan være alt fra hele verden, jeg har ikke nogen særlig stil, men det skal være nemt at gå til. Jeg kan godt lide simpel mad, for der behøver ikke være så meget arbejde i god mad. Det kan hurtigt blive lidt for kompliceret.

Hvem har lært dig at lave mad?
Min mor er uddannet inden for mad, så hun har lært mig det grundlæggende og har hjulpet mig en del. Men det er primært noget, jeg har lært mig selv. Jeg har altid interesseret mig for mad. Da jeg var barn, var det første, jeg spurgte om om morgenen, hvad vi skulle have til aftensmad.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Puh, det er et svært spørgsmål. Jeg ved slet ikke, hvad jeg ville gøre, hvis jeg blev begrænset på den måde. Men det skulle nok være en god gang flødepasta.

Hvorfor har du valgt at lave confiterede andelår?
Det er ægte comfortfood og en simpel, men virkelig velsmagende ret. Den kræver noget tid, men passer stort set sig selv. I mine øjne er den perfekt til en hyggelig søndagsmiddag, og så synes jeg samtidig, det er en skam, at and stort set er forvist til juletid.

OPSKRIFT: Confiterede andelår med kartoffelmos og grøn salat med vinagrette


Andelår:

  • Bland salt, peber, hvidløg, citronskal og rosmarin sammen. Gnid blandingen godt ind i andelårene.
  • Læg andelårene i en frysepose og kom dem i køleskabet, gerne i 24 timer.
  • Tag lårene ud af posen og børst saltblandingen af.
  • Kom andelårene i en stor gryde og kom fedtet over.
  • Bring gryden i kog og lad dem simre ved svag varme i ca fire timer.


Kartoffelmos:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med vand og lad kartoflerne koge helt ud, ca 30 min.
  • Varm mælk og fløde op sammen med smørret.
  • Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser og bland mælkeblandingen i lidt af gangen, imens du rører godt, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Rist hassenødderne, til de er let gyldne, og skallen har løsnet sig. Hak dem groft.
  • Varm noget olie godt op på en lille pande, og kom persillen på og steg, til det har fået farve. Det tager kun et øjeblik. Kom persillen på fedtsugende papir.
  • Drys hasselnødder og persille over kartoffelmosen ved servering.


Salat:

  • Bland honning, sennep, salt, peber og citronsaft sammen og smag til.
  • Vend dressingen med salaten og server med det samme.