Visse babynavne er bare så spøjse, at der nok skal blive løftet et bryn. Vi undskylder på forhånd, hvis du har kaldt dit barn Charme eller Sok.

Er det egentlig ok at kalde dit barn for Offer? Eller hvad med Bue og Pil?

For nogle forældre betyder det meget at være med på navnemoden, og navne som for eksempel William og Emma er storhits blandt børn fra nul til ni år. For andre gælder det mere om at skille sig ud og finde et navn, der er noget særligt, såsom den nye trend med bodeganavne. I 2006 blev navneloven lavet om, så de kom meget videre rammer for, hvor særpræget, spøjst og underfundigt et navn kan være, og det betød, at en masse forældre lod fantasien få frit løb.

Faktisk er det i dag ifølge Ankestyrelsen fuldstændig en smagssag, hvad man vil kalde sit barn, så længe det ikke er upassende, anstødeligt eller vil være til gene for barnet.

Nemmere at søge på navne
Er du på jagt efter et helt unikt navn til enten din dreng eller pige, er der heldigvis god hjælp at hente i virvaret over nye og gamle navne. Ankestyrelsen har netop opdateret dets hjemmeside, så det er blevet nemmere at se, hvilke navne der er godkendte - også fra sin smartphone og tablet. Også i Vores Børns navnemaskine kan du søge på babynavne, der for eksempel begynder med W eller kun har tre bogstaver.I alt findes der 13.880 godkendte drengenavne, 17.065 godkendte pigenavne og 723 godkendte unisexnavne i Danmark, men hvis du har fundet på et nyt navn, der ikke er med på navnelisten, kan du søge om godkendelse hos Ankestyrelsen.

Eller også kan du få hjælp fra vores lister. Vi har taget et kig på de godkendte navne og fundet 50 forskellige, som dit barn helt sikkert vil være den eneste i vuggestuen, der hedder.

Klik videre her og se alle navnene fordelt på drenge og piger

10 sjove pigenavne:
1. Aloha
2. Altan
3. Badr
4. Befri
5. Charme
6. Cirkel
7. Dyne
8. Engel
9. Europa
10. Fan

Klik videre her og se alle navnene fordelt på drenge og piger

10 sjove drengenavne
1. Awesome
2. Barca
3. Blær
4. Brormand
5. Bue
6. Cello
7. Cobra
8. Djengis
9. Dreng
10. Faktor

Klik videre her og se alle navnene fordelt på drenge og piger

Artiklen er oprindeligt bragt hos Vores Børn

LÆS OGSÅ: Kært barn har mange navne

LÆS OGSÅ: Jylland og Sjælland har forskellige favoritter til babynavne

LÆS OGSÅ: 14 råd til at finde det helt rigtige navn til dit barn