Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ikke alene kan det koste dyrt at betale med falske pengesedler – det kan også koste en udvisning.

Det måtte en 30-årig ukrainsk statsborger sande, da han tirsdag blev dømt for at besidde og i flere tilfælde bruge falske 1.000-kronesedler som betalingsmiddel.

Ved Retten i Odense blev han idømt fem måneders ubetinget fængsel og en udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.

Selv nægtede manden sig skyldig.

Alligevel fandt retten det bevist, at manden tre gange 5. februar betalte med falske 1.000-kronesedler i tre forskellige butikker i Odense.

I både Sportsmaster og Føtex i Rosengårdcenteret lykkedes det manden at betale med en falsk pengeseddel, men da han godt en time efter turen i Føtex tog i Bilka, blev han opdaget af en butiksdetektiv.

Derudover havde han to falske 1.000-kronesedler, da han 12. februar blev pågrebet af politiet på sin adresse i Årslev syd for Odense.

I retten forklarede den 30-årige, at han ikke vidste, der var tale om falske pengesedler. Han var ifølge eget udsagn kommet i besiddelse af pengene, da han havde solgt en telefon.

Ifølge anklageskriftet mod manden skulle han 2. februar have forsøgt at omsætte de i alt 5.000 kroner i falske sedler til en anden telefon, hvilket han dog blev frikendt for i retten.

På trods af mandens påståede uskyld var der ingen tvivl om, at de falske penge senere var blevet brugt eller forsøgt brugt i tre butikker.

Butiksdetektiven fra Bilka, der havde anmeldt den 30-årige til politiet, forklarede blandt andet, at han havde haft en mistænkelig opførsel, da han ville betale for sine varer.

Desuden blev det fastlagt i politiets tekniske undersøgelser, at pengene som forventet var falske.

Den 30-årige, som har været i Danmark i omkring ti måneder, modtog dommen på fem måneders ubetinget fængsel og udvisning.

Derefter blev han løsladt og skal altså forlade landet.

Andre læser også