Lyt til artiklen

Kort før klokken 13 opstod der tumult i Retten i Lyngby forud for grundlovsforhøret, hvor manden, som er sigtet for drab på Nikolaj Daniel Dyrner, skulle fremstilles. 

BTs reporter på stedet fortæller, at 20-30 af Nikolajs venner og familie var mødt op ude foran retsbygningen. De fulgte med op af trapperne til tredje sal, hvor retsmødet skulle foregå. Da den sigtede kort før klokken 13 skulle føres ind i retslokalet, opstod der tumult blandt de tydeligt berørte venner til Nikolaj Dyrner. Skældsord fløj gennem luften, og en af vennerne råbte bl.a.: 'Jeg slår dig ihjel, din luder' i retning af den sigtede. 

Den sigtede blev efterfølgende urolig og virkede skræmt af de mange tilråb, og han blev derfor ført tilbage til det tilstødende lokale, hvor han opholdt sig, til politiet havde fået styr på den store gruppe venner, og retsmødet kunne begynde.

En håndfuld uniformerede betjente kom hurtigt til stedet og fik beroliget flokken, men flere blev tilkaldt, og de uniformerede betjente måtte lave en barrikade for at sikre, at ingen af de aggressive personer i flokken ville trænge ind i retslokalet.

Efter optrinnet blev det besluttet, at kun den nærmeste familie og enkelte venner ville få adgang til retsmødet.

Den sigtede har tidligere arbejdet for Nikolaj Daniel Dyrner, der var selvstændig håndværker. I sidste uge skulle de to mødes i den sigtedes lejlighed, for at finde ud af, om den sigtede skulle have sit arbejde tilbage. Nikolaj Daniel Dyrner vendte dog aldrig hjem efter besøget, og har været savnet siden da.

I går aftes fandt politiet så liget af Nikolaj Daniel Dyrner på den sigtedes altan i Lyngby. Nikolaj Daniel Dyrner efterlader sig en kæreste, et lille barn og en papsøn.