En tidligere dansk topmodel og hendes økonomi-uddannede mand skal i dag for retten i Helsingør i en sag om skattesnyd for op mod 7 millioner kroner.

Anklageren fra Nordsjællands Politi kræver ubetinget fængselsstraf til den tidligere topmodel og hendes ægtefælle, der er beskyttet af navneforbud.  

Den 38-årige model og hendes ægtefælle er sigtet for i flere tilfælde at have overtrådt skattelovens §15 og straffelovens §289, der gælder særlig groft skattesvig. Dermed risikerer parret op til otte års fængsel.

Ifølge epn.dk drejer sagen sig om skatteunddragelse for knap 7 mio. kroner. 

Parret hævdede at bo i USA i årene mellem 2001 og 2006, mens de angiveligt har boet i Danmark.

Det har Skat fundet ud af ved blandt andet at kigge på kreditkort-hævninger i Danmark, billejekontrakter og mere end 6.426 telefonsamtaler foretaget af kvinden i Danmark i perioden, hvor hun påstod at bo i USA.

Sagen har allerede kørt som en almindelig skattesag ved Landsskatteretten, der gav Skat medhold og konkluderede, at kvinden var fuldt skattepligtig i Danmark af sin indkomst på 13,8 mio. kr. mellem 2001 og 2006. 

I 1995 flyttede kvinden til USA, men i år 2000 solgte hun sammen med sin danske mand sin lejlighed i New York og skal herefter have rejst hjem til Danmark uden at give sig til kende.

Men det var først, da Skat i 2005 begyndte at kortlægge brugen af udenlandske kreditkort i Danmark, at mistanken rettede sig mod fotomodellen. Det var samme metode, der tidligere afslørede golfspilleren Søren Hansen, som undgik fængsel, men fik en bøde på 8 mio. kr.

Der er afsat til retsdage i sagen, som forventes afsluttet inden december 2011.