Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Amanda Jacobsen som svindlede over 100 millioner kroner ud af firmaet Gate Gourmet, sagsøger forfatteren og forlaget bag 'Bedragri på 1. klasse' for injurier.

Storsvindleren Amanda Jacobsens tidligere bodyguard Henrik Bramsborg samt journalist Søren Baastrup kan se frem til en tur i retten sammen med deres forlag, hvis man ellers skal tro den pressemeddelelse, som Amanda Jacobsen i dag via sin advokat sendte til Ritzau.

Hun anklager de to forfattere til bogen Bedrag på 1. klasse for at tale usandt. Det er især historien om, at hun skulle have forsøgt at få Henrik Bramsborg til at likvidere en af sine ansatte, der falder storsvindleren for brystet.

- Anklagerne er grebet ud af den blå luft og har intet på sig. Derfor har jeg bedt politiet om at undersøge sagen yderligere. Samtidig har jeg bedt min advokat rejse en sag om injurier, skriver hun.

Hun langer også kraftigt ud efter B.T. som de seneste to dage har bragt uddrag af bogen.

- Jeg er rystet over, at forfatteren, forlaget og B.T. bringer den slags udokumenterede oplysninger, skriver hun.

Hendes tidligere sikkerhedschef Henrik Bramsborg ser dog frem til sagsanlægget med ophøjet ro.

- Vi taler her om en kvinde, der har levet hele sit liv på en løgn, jeg har ingen forventninger om, at hun vil holde op med at lyve, siger han til B.T.

I bogen beretter han om, hvordan han som personlig livvagt for Amanda Jacobsen fik at vide af hende, at hun havde en klemme på Gate Gourmets internationale direktør i Schweitz, som hun angiveligt også skulle have haft et seksuelt forhold til.

En klemme der satte hende i stand til at fortsætte sit omfattende bedrageri uden at blive fyret.

- Jeg ser frem til at møde i retten og fremlægge min historie, og hvad jeg har af dokumentation for en domstol, siger Bramsborg, som dog ikke vil ind på, hvad slags dokumentation han har i ærmet.

- Det ville være meget dumt af mig at fremlægge det nu, siger han.

Andre læser også