Ankede på stedet

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Erhvervsmand og ejendomsspekulant Steen Gude er netop blevet idømt seks års fængsel ved retten i Lyngby for skyldnersvig og bedrageri.

Domsudmålingen er et år mindre, end Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet umiddelbart ønskede, men alligevel erklærede anklager Per Justesen sig tilfreds med afgørelsen, da bt.dk kort efter domsafsigelsen talte med ham.

Steen Gudes advokat Anders Nemeth ankede dommen på stedet.

Han fortalte kort efter domsafsigelsen bt.dk's reporter, at han har oplyst Steen Gude, som ikke var til stede i retten, om dommen, men ønsker ikke at komme ind på erhvervsspekulantens reaktion, ligesom han ikke ønskede at komme nærmere in på, hvor Steen Gude befinder sig. Han vil dog godt oplyse, at han nu skal tale med Steen Gude om domsafsigelsen.

Dommen kan være enden på luksustilværelsen for snedkersønnen fra Bagsværd, der nu skal skifte sit schweiziske idyl ud med en lang tur i fængsel i Danmark.

Steen Gude var blandt landets rigeste i 2008 med en anslået formue på 1,4 milliard kroner. En formue han havde opbygget via sit konglomerat Stones Invest, der havde hovedkvarter på en af Strandvejens fornemste adresser, Enrum Slot i Vedbæk.

I september 2008 kollapsede Stones Invest og efterlod angiveligt i omegnen af tre milliarder i klemme hos kreditorer. Steen Gude havde nemlig i høj grad opbygget sit forretningseventyr for lånte penge, hvilket især ramte Roskilde Bank.

Som BT tidligere har afsløret, fortsatte Steen Gude, trods konkursen, sit luksusliv og byttede strandvejen ud med et schweiziske rigmandsidyl i byen Lugano, tæt ved den italienske grænse.

Et liv i luksus, som nu ser ud til at få en brat ende.

Artiklen opdateres....