11 patruljevogne var involveret da to overfaldsmænd tidligt i morges stak af og i siden kørte frontalt ind i den ene af patruljevognene. Flugtbilen blev totalt smadret og en betjent kom lettere til skade, da patruljevognen blev ramt. Og fordi en patruljevogn har været involveret, går Statsadvokaten nu ind i sagen.

- Undersøgelsen af ulykken, hvor flugtbilen rammer en vores patruljevogne, er nu overdraget til Statsadvokaten, og derfor kan jeg ikke rigtig sige mere, end der allerede er sagt, siger efterforskningsleder ved Vestegnens Politi, Steen Ørskov til Bt.dk.

- Nu hvor Statsadvokaten er inde i sagen, kan jeg ikke sige så meget mere, lyder det fra Steen Ørskov.

Overfaldet, der gik forud for den vilde biljagt skete på Egegårdsvej Rødovre kort før kl. 03.30 i nat og startede i følge anmelderen med, at ofret blev slået med en stegepande.

Fem personer er anholdt. To af dem ved flugtbilen, hvor også ofret til overfaldet, der skete på en adresse i Rødovre, befandt sig.

- Det er endnu uklart, hvorfor ofret efterfølgende blev taget med i flugtbilen, men det undersøger vi naturligvis, siger Steen Ørskov.

Forud for den vanvittige biljagt gennem Rødovre og Vanløse, der endte på Mariehøjvej i Rødovre, var ofret, en mand 20erne, udover slag med stegepanden også blevet tildelt to knivstik.

Da politiet fandt ham i flugtbilen, havde han flænger i hovedet og muligvis brud på kæben og flere ribben.

Politiet kender endnu ikke motivet til overfaldet, der med Steen Nørskovs ord, var temmelig voldsomt.

- Ofret er ilde tilredt og det kunne godt se ud som om, at han er offer for et tæskehold. Efter en operation er han nu uden for livsfare. Vi betragter sagen som et forsøg på manddrab, lyder det fra Steen Ørskov.

De anholdte er alle mænd, og vil i løbet af i dag blive fremstillet i grundlovsforhør.