Lyt til artiklen
For elever og ansatte på Friskolen af 2008 i Næstved betød nattens likvidering af en 22-årig mand en uventet fridag. Adgangen til skolen var simpelthen spærret af politiet.

- Da den første af mine kolleger ankom ved syv-tiden mandag morgen, var det ikke muligt at komme ind til skolen, fordi politiet havde afspærret området. Derfor gik vi straks i gang med at aktivere vores informationsnet, så elever og lærere kunne blive underrettet, fortæller en lærer på skolen til bt.dk.

Den kvindelige lærer ønsker ikke sit navn nævnt, men forklarer at det var ved hjælp af telefonkæder, at friskolens omkring 80 elever og deres lærere blev orienteret om nattens dramatiske begivenheder.

Skolen har til huse på Morsøvej 6 - nærmest skråt over for den ejendom i nr. 1 B, hvor den 22-årige rockerlærling fra Bandidos-udbryderne i Westside Nation mistede livet efter at være blevet ramt af skud. I timerne umiddelbart efter nattens skyderi havde politiet spærret den lidt øde vej af i begge ender for at lede efter mulige spor i opklaringen.

- Selv om der var en alvorlig anledning til, at vi ikke kunne komme i skole, var vi nødt til at tage det relativt afslappet. Lidt på samme måde som hvis der havde været tale om en snestorm, tilføjer læreren fra Friskolen af 2008, der underviser elever fra 0. til 9. klassetrin.