Politiet leder efter en mand, der brød et vindue op og flygtede fra den psykiatriske afdeling, kort efter at han var blevet indlagt. Manden har for kort tid siden ringet til politiet, men har endnu ikke meldt sig.

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter en 28-årig mand, der mandag aften stak af fra det psykiatriske hospital i Augustenborg.

Manden var blevet indlagt tidligere på dagen, efter at han havde påkørt en patruljebil med to betjente på Grundtvigs Allé i Sønderborg. Han blev anholdt og indlagt, fordi han havde en behandlingsdom med vilkår, som han havde overtrådt.

- Manden er en gammel kending inden for alle former for kriminalitet, bortset fra voldskriminalitet. Derfor betegner vi ham ikke som farlig, sige lederen af lokalpolitiet i Sønderborg, Preben Westh til Ritzau.

Meget tyder dog på, at den efterlyste kan mærke jorden brænde under sig. Til bt.dk forklarker Preben Westh, at den 28-årige kort før klokken 13.30 tirsdag selv kontaktede politiet.

- Han har endnu ikke meldt sig selv, men han overvejer at gøre det, siger Preben Westh.

Flugten fra det psykiatriske hospital skete ved 22.30-tiden mandag aften, da det lykkedes den 28-årige at bryde et vindue op og stikke af.

Manden, der har tilknytning til Sønderborg, men også bekendte i andre dele af Sønderjylland, kører rundt i en sølvgrå Ford Mondeo med registreringsnumret UK 41 521.

Han er cirka 180 centimeter høj, spinkel af bygning og sydlandsk af udseende. Han har kort sort hår.

Politiet søger desuden vidner til episoden i går aftes klokken 17.50, hvor den efterlyste påkørte en patruljebil. Som nævnt skete det på Grundtvigs Allé i Sønderborg.

- Indtil videre har vi kun betjentenes egen version, men vi savner andre vidner som kan fortælle os det præcise hændelsesforløb, siger Preben Westh.

/ritzau/
.
.
.
.