Med prinserne Felix og Nikolai på bagsædet i sin Citröen C8, blev prins Joachim i går meldt til politiet, for at have kørt op mod 170 kilometer i timen, samtidig med at han kørte aldeles hensynsløst.

Københavns Politi bekræfter, at prins Joachim er blevet anmeldt for at have kørt alt for stærkt på både Lyngbyvejen og Helsingørmotorvejen omkring klokken 17.30. Politiet gennemså i går aftes videomaterialet, som viser, hvor stærkt prins Joachim kørte og afhørte anmelderen.

Videooptagelsen viser, at prins Joachim kører 140 kilometer i timen på Lyngbyvejen, hvor han må køre 90 kilometer i timen.

Politiet tager sagen alvorligt
Derfor tager Københavns Politi sagen meget alvorligt.

»Når vi er færdige med at afhøre anmelderen, så sender vi sagen over til Justitsministeriet. Og så er det Justitsministeriet, der skal kontakte Kongehuset,« forklarer vicekriminalkommissær Jørgen Thomsen. Han forklarer at prins Joachim som kongelig har immunitet. Men han afviser, at politiet vil lade sagen ligge, fordi prins Joachim ikke kan straffes.

»Han skal jo ikke have lov til at køre sådan her,« understreger Jørgen Thomsen. Derfor forventer politiet, at Justitsministeriet tager kontakt til Kongehuset.

Fotografen Michael Forsmark forklarer, hvordan prins Joachim kørte så stærkt og så tæt på de andre biler, at en anden bilist blev presset ud i nødsporet.

»Han kørte utrolig tæt på de andre biler. På et tidspunkt var han meget tæt på at køre galt,« forklarer Michael Forsmark, som efter afhøringen viste politiet det sted, hvor Prins Joachims bil kom ud i rabatten.

Vi forsøgte i aftes af få en kommentar fra hoffet, men de ønskede ikke at kommentere sagen.

boc@bt.dk