Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han var en smuk ung mand, fotomodellen William Lennon Davis (21). Men han døde på den mest hæslige facon: Nedslagtet på åben gade. Nu er dommene over hans brutale voldsmænd udmålt.

DEBAT: HVAD MENER DU OM DEN UDMÅLTE STRAF?

Den strengeste straf tilfaldt sagens såkaldte hovedmand, Shuaib Khan (21), der er søn af den omstridte politiker, Wallait Khan, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

De næste otte år må faren besøge sin søn i fængslet. Til gengæld slap Shuaib Khan for at blive udvist af Danmark.

"Det er min klient utroligt lettet over. At blive sendt til Pakistan er det, han har frygtet mest af alt i denne sag," siger hans advokat, Gitte Juul Jensen.

Hun ønsker ikke at udtale sig om Shuaibs Khans opsigtsvækkende familieforhold: "Det er sagen uvedkommende. Det er sønnen, ikke faren, der er dømt i denne sag," bemærker hun.

B.T. forsøgte i går at få en kommentar fra Wallait Khan, men uden held. Hans familie henviste til advokat Michael Juul Eriksen, som kun kunne oplyse, at Wallait Khan ikke ønsker at udtale sig.

"Han har bedt mig om at repræsentere ham, hvis der kom henvendelser fra pressen. Og den eneste besked, jeg kan give, er altså denne: Ingen kommentarer," siger Michael Juul Eriksen, der er en af Danmarks mest kendte forsvarsadvokater - og i øvrigt var advokat for en af de andre dømte i sagen.

William Lennon Davis havde ikke en chance, da han tidligt om morgenen den 7.. april i fjor blev offer for det brutale overfald i den kendte forlystelsesgade, Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Han måtte lægge krop til 14 knivstik i overkroppen, talrige snit og slag med knuste og fyldte flasker samt gentagne brutale slag med brug af knytnæver og stole. Sagens anklager, Michael Møller Hansen, er tilfreds med, at tre af de tiltalte blev dømt for dødsvold.

"Det var det, jeg gik efter. Jeg er glad for, at retten har fulgt anklagemyndighedens indstilling," siger anklageren, som havde krævet Shuiab Khan idømt ni års fængsel og udvisning af Danmark for altid.

Ud over fængselsstraffen skal de dømte hver betale knap 35.000 kr. i godtgørelse til William Lennon Daviesmor.

For uden den 21-årige Shuaib Khan blev en 24-årig og en 27-årig mand idømt henholdsvis syv og fire års fængsel.

En 33-årig mand - med rocker-forbindelser - blev dømt et halvt års fængsel for vold. En af de tiltalte blev frikendt.

"Min klient fik fire års fængsel. Vi ender muligvis med at anke den dom," oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.

Det er uvist, om de dømte vælger at anke dommene.

Andre læser også