Hvad der bare skulle have været et helt almindeligt rutinetjek udviklede sig natten til tirsdag til en vild politijagt.

Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Hans Jørgen Larsen til B.T.

»Klokken 00.17 vælger en af vores patruljer at stoppe en BMW til en helt almindelig paragraf 77-kontrol på E20,« siger vagtchefen.

Politiet får kontakt til bilen ved Ejby, men herefter eskalerer det.

»Bilen kører fra patruljen og fortsætter vest over Fyn. Det er en vild biljagt henover Lillebæltsbroen, hvor vi også kortvarigt taber ham,« siger Hans Jørgen Larsen, der fortæller, at hele tre patruljer deltager i jagten på flugtbilisten.

Skræmmende er det dog, at flugtbilen flere gange kører over 200 kilometer i timen på motorvejen, ifølge vagtchefen.

Den vanvittige kørsel fortsætter inde i Fredericia by, hvor politiet måler hastigheder så høje som 100 kilometer i timen.

»Her vælger flugtbilisten dog at stoppe, da flere patruljer jagter ham. Hvilket jo nok var en fornuftigt ting,« siger vagtchefen, der oplyser, at biljagten stod på i en halv times tid.

Føreren af bilen viser sig at være en 29-årig mand fra Rødding i Sønderjylland.

I bilen finder politiet flere genstande, som de mistænker kan være tyvkoster. Samtidig har politiet den 29-årige mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer.

Han sidder nu i detentionen i Odense, hvor han har fået taget en blodprøve.

Udover de allerede nævnte sigtelser, så er den 29-årig også blevet sigtet for vanvidskørsel og har fået beslaglagt sin BMW, som han ikke får at se igen, understreger vagtchefen.