Tv-værten Pelle Hvenegaard er en af de mindst 28 kendte, som har været en del af Se og Hørs omfattende overvågningsprogram.

Det fremgår af den dokumentation, som BT fredag lægger frem. Her kan man se en liste over de mindst 28 kendte, som var blandt de personer, som Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde overvågede via sit arbejde for PBS, det nuværende Nets i årene 2008 til 2012.

En af de 28 er Pelle Hvenegaard, som kilden sporede til et stormagasin i Paris, hvor tv-værten lagde 4.843 kr. 

 - Det er dybt ubehageligt at tænke på. I udgangspunktet ved jeg godt, at man efterlader elektroniske fodspor, og at man skal være påpasselig, men her er tale om så helt og aldeles personlige oplysninger, hvor man må forvente, at de bliver behandlet derefter. Det undrer mig ad Pommern til, at det overhovedet kan lade sig gøre at suge i noget, som er så superpersonligt, siger Pelle Hvenegaard og tilføjer:

Tv-værten har aldrig haft imod at tale med eller medvirke i Se og Hør, og han har oveni købet haft et godt forhold til Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, som han delte arbejdsplads med på TV2, frem til Qvortrups afgang tirsdag.

- Det værste er, at jeg aldrig har været afskrækket af Se og Hør, selvom de har lavet mange svinske ting over for mange. Jeg har egentlig også haft et fint forhold til f.eks. Qvortrup, og nu viser det sig så, at han også har været vidende om det her. Det er sgu lidt klamt, siger han og tilføjer:

- Jeg har altid vist, hvad Se og Hør har stået for, og så må folk beslutte sig for, hvor beskidte penge de har lyst til at tage imod. Nu er det ikke længere et spørgsmål om moral, nu er deciderede ulovligheder. Jeg har intet tilovers for det, siger Hvenegaard.

Kendte som blandt andre musikeren Remee har gennem årene undret sig over Se og Hørs fantastiske evne til at opspore ham, og det har gjort ham nærmest paranoid, at ugebladet ofte fandt ham trods forsøg på at skjule f.eks. feriedestinationer.
 
- For mange har det skabt mistro blandt venner. Når man rejser ud og vil have fred, har man måske haft tanken: 'Er der nogen i ens omgang, der lækker?' 

Se og Hør-sagen har samtidig vist tv-værten bagsiden ved overvågningssamfundet.

 - Jeg har egentlig altid været splittet i spørgsmålet om overvågningssamfundet, hvis det nu gjorde det muligt at knalde 'the bad guys'. Men nu viser det bare, hvor følsomt overvågning er, for lander det i forkerte hænder, så kan det misbruges. Jeg ved godt, at min bankrådgiver gør det, men her er der faktisk nogen med nogen meget onde hensigter, som har siddet og fulgt med, og det er virkelig klamt, siger tv-værten.

Se og Hør kan nu se frem til et søgsmål fra Hvenegaard og de andre, som har været på den såkaldte tys-tys-kildes liste.

 - Jeg synes, at de af os, der er blevet ramt af det her, skal overveje at anlægge et søgsmål mod Se og Hør. Når de har så mange penge til tiphonorarer, så kan de også få lov til at betale for de tips, de selv har suget.