Mandag skal den yngste af i alt fire terror-tiltalte forklare i Byretten i København, hvad han lavede på terrornatten sidste år, hvor han er mistænkt for at hjælpe Omar El-Hussein.

Mandag fortsætter terror-sagen i Københavns Byret, hvor fire unge mænd sidder på anklagebænken, tiltalt for medvirken til terrorisme, fordi de ifølge politiet assisterede Omar El-Hussein under terrorangrebene i København 14.-15. februar sidste år.

Den 20-årige Liban Elmi skal som den første forklare, hvad han lavede på terror-dagen, hvor han er mistænkt for at have forsynet Omar El-Hussein med ammunition, en hættetrøje og en skuldertaske. Han er også tiltalt for have skaffet den maskinpistol væk, som ifølge politiet er identisk med gerningsvåbnet, som Omar Hussein anvendte under sit første skyderi ved kulturhuset Krudttønden.

Liban Elmi begyndte sin forklaring i retten fredag, men Indtil videre har den båret præg af en hullet hukommelse. Den unge mand har også haft svært ved at genkende de forklaringer, han selv har givet og underskrevet tidligere hos politiet.

Selvom de øvrige tiltalte endnu ikke har fået lov til at forklare sig, så trodsede flere  af dem talerækken mandag og afbrød anklageren.

Særligt den 31-årige Mahmoud Rabea havde behov for at protestere. Bl.a. over det navneforbud, som blev ophævet i sidste uge.

»Det drejer sig om, at ophævelsen af navneforbuddet har haft den konsekvens, at hans bror er blevet truet af nogle nynazister på Facebook,« forklarede hans forsvarer Jesper Storm Thygesen.

Derefter blev retten hævet. Retssagen fortsætter tirsdag.

Der er afsat i alt 30 dage til sagen. Der ventes først dom til september.