Det er den svenske journalist Kim Wall, som opfinder Peter Madsen er sigtet for at have dræbt på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag aften.

På hendes hjemmeside fremgår det, at hun er en freelance-journalist, der skriver om køn og identitet, popkultur, social retfærdighed og udenlandsk politik. Hun er oprindeligt fra Sverige, men skifter base mellem New York og Beijing.

Det var angiveligt i forbindelse med en reportage, at hun torsdag aften sammen med danske Peter Madsen - også kendt som 'Raket-Madsen' - stævnede ud fra Københavns Havn i ubåden UC3 Nautilus. Hun er ikke blevet set siden, og på Facebook har flere venner og bekendte efterlyst hende.

'Vores kære ven Kim Wall er forsvundet. Kimmy, mit fødselsdagsønske er at finde dig i god behold, og det ved jeg, at vi vil', skriver Alexandra Katsouli.

'Min kære veninde, Kim Wall, har været forsvundet siden i går aftes, hvor hun skulle være blevet sat af på Refshaleøen kl. 22.30, efter at have rapporteret fra ubåden, der er sunket i Køge Bugt. Hvis du har set hende, eller har oplysninger, der kunne være opklarende, så kontakt venligst politiet. Tak.', skriver Eva Prag på det sociale medie.

'Har nogen set Kim Wall? Er der nogen omkring København og omegn der har set Kim? Hun forsvandt i går aftes efter at have været på tur i ubåden som netop er sunket. Kontakt da politiet og del dette opslag!', skriver Niels Christian Konrad Nielsen, mens Christopher Harress deler en efterlysning af Kim Wall, selv om han sidder i Alabama i USA.

'Min søde ven kim er forsvundet. Det føles hjælpeløs at dele her fra alabama, men forhåbentlig vil det gøre noget.', skriver han.

Kim Wall er uddannet fra det prestigefyldte Columbia University i New York, hvor hun bestod med hæder efter at have studeret Journalistik og Internationale Anliggender, som hun begge har en kandidatgrad i.

Hun er desuden trænet i at håndtere fjendtlige miljøer, ligesom hun ifølge profilen på sin hjemmeside kan førstehjælp. Den svenske journalist har gjort sig bemærket internationalt, hvor hun blandt andet har vundet priser.

I 2013 rapporterede Kim Wall fra Sri Lanka, der tidligere har været hærget af borgerkrig, og hun har blandt andet skrevet om feminisme i guerillakrig.

I 2015 undersøgte hun turismeindustrien i Haiti efter det kraftige jordskælv, der ramte den caribiske ø i 2010, og i 2016 blev hun belønnet med Hansel Mieth-prisen for bedste digitale reportage for sit arbejde med klimaforandringer og atomafprøvninger på Marshalløerne i Stillehavet.

På sin Twitter-profil skriver den prisbelønnede svensker om sig selv:

'Jeg læste udenlandsk politik, og nu skriver jeg om hackere, svindlere, voodoo, vampyrer, Chinatowns, atombomber, feminisme, etc.'

Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag, da de ikke var vendt tilbage fra sejladsen. Fredag formiddag blev ubåden lokaliseret ved Drogden Fyr i Køge Bugt, men kun Peter Madsen blev reddet fra ubåden, som efterfølgende hurtigt sank.

Den er nu ved at blive bjærget.

Den danske opfinder er siden blevet sigtet for 'på ukendt måde' at have dræbt den svenske journalist på ubåden. Det fremgår af sigtelsen mod ham.