Moren til den to-årige Storm, der forsvandt fra sit hjem i Hillerød den 7. juli, fortæller nu, hvorfor hendes lille dreng cyklede afsted.

Det sker i et interview med lokalmediet sn.dk.

»Vi sad og snakkede om, at han gerne ville gå i skole, og så hentede han sin rygsæk og tømte den. Han puttede sin legetøjsbil i den og fik en varm trøje, sandaler og sin cykelhjelm på. Så sagde han »Så cykler jeg i skole. Hej hej.«. Han var glad og vinkede. »Hej hej«, svarede jeg, fortæller Storms mor til sn.dk

Storm eftersøgning111111

Hun forklarer samtidig, at hun var sikker på, at det var en leg, hvor han bare ville cykle uden for haven, som han plejer. Da hun kort tid efter kiggede ud var den lille dreng dog væk. Hun gik derfor straks i gang med at lede efter ham og ringede efter tyve minutter til politiet.

Nordsjællands Politi efterlyste om aftenen den lille dreng, og efterfølgende tilbød tusindvis af danskere at hjælpe med at søge.

Klokken 02.07 om natten fandt politihunden Quadro og hans fører to-årige Storm, der lå og sov i et skovområde knap tre kilometer fra forældrenes hus i rækkehuskvarteret Sophienlund. Han havde krydset Isterødvejen og cyklet ud i skoven ved Gadevang.

Moren forklarer til sn.dk, at familien har været i skovet mange gange før, da det er hendes første løberute, hvor han ofte er med i babyjoggeren. Seks dage efter Storms forsvinden tog de sammen tilbage til skoven, som den lille dreng tydeligvis er blevet meget glad for.

»Storm ville hurtigt ned af klapvognen og løbe selv. Han blev ved med at sige »Mor, jeg skal lige vise dig noget. Jeg skal lige vise dig noget«. Han er blevet et med skoven, og han kan godt lide at være der. Han bruger skoven anderledes end tidligere. Han løber rundt, væk fra stierne, og er meget mere nysgerrig. Ved skilleveje spørger han om vej, hvilket aldrig har optaget ham før,« siger hun til sn.dk.