- Der er ingen tvivl om, at der er tale om den forsvundne lærer Michael Jørgensen fra Lundby Efterskole.

Sådan siger vagtchefen ved Sydsjællands – og Lollands-Falsters politi, Søren Nielsen. til bt.dk

- Da han blev fundet, havde han bl.a. sin pengebog på sig, og der er også bekendte til den pågældende, som med bestemthed har genkendt ham, siger Søren Nielsen.

Liget af læreren blev fundet på vestsiden af det, der kaldes Feddet i Præstø Fjord. Findestedet ligger nogle kilometer fra det sted, hvor Michael Jørgensen og en anden lærer sammen med 13 efterskoleelever tog ud på deres skæbnesvangre sejltur med en dragebåd 11. februar i år.

- Liget er bragt til kapellet på Næstved Sygehus, og her vil der i dag blive foretaget et ligsyn. Det sker for at godtgøre, at der ikke er noget mistænkeligt omkring dødsårsagen, hvad der i øvrigt er intet som helst, der tyder på, siger Søren Nielsen.

At det har taget så lang tid at finde den druknede efterskolelærer, er det intet usædvanligt i. Når vandet er meget koldt, er det normalt, at en druknet går helt til bunds, og når så vandtemperaturen stiger til omkring fem graders varme, så ser man som regel, at en druknet stiger op til vandoverfladen. Det er altså også sket i dette tilfælde.

For Michael Jørgensens familie har tragedien i Præstø Fjord ramt hårdt. Nu bliver der så endelig mulighed for efterskolelærerens kone og to sønner at få deres elskede mand og far begravet eller bisat på rette vis.