Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En nat med tordenvejr og store mængder regn spændte natten til søndag ben for trafikken og nattelivet i København og fik politiet til at opfordre trafikanter til at køre forsigtigt på grund af vand på kørebanen.

Nogle steder faldt der over 100 mm regn på tre timer, hovedparten kom på under en time. Ved Danmarks Meteorologiske Institut i det nordlige København faldt der således 104 mm regn, skriver tv2.dk.

Flere lavtliggende områder stod under vand, og de store regnmængder skabte oversvømmelser ved blandt andet Tuborgvej og Ryvangs Allé, der ofte er udsat, når himlen åbner sig. Vandet på kørebanen betød, at Tuborgvej blev afspærret i løbet af natten og fortsat var afspærret omkring klokken 05 søndag morgen.

Klik her og se flere billeder på Localeyes.dk

»Vores udfordringer er på nuværende tidspunkt ved Tuborgvej og Ryvangs Allé, hvor der er ved at blive pumpet vand væk,« sagde vagtchef ved Københavns Politi Michael Poulsen søndag morgen.

Også på Lyngbyvejen ved Ryparken Station på ydre Østerbro lå der her så meget vand, at vejen var spærret.

skybrud

»Vi er ved at få nogle pumpestationer frem til Ryparken, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår vejene igen vil være åbne,« sagde vagtchefen, der tilføjer, at politiet også holder øje med, hvor meget vand der danner sig på Lersø Park Allé og Ryvangs Allé. Her var vejene dog ikke afspærret omkring klokken 05.

Se videoen: Taxachauffør fanget i vandmasserne på Helsingørmotorvejen

 

På grund af den kraftige regn i Østdanmark kører der tidligt søndag morgen ingen S-tog mellem Valby og Hellerup, oplyser DSB i en trafikmelding, der som udgangspunkt gælder frem til klokken 05:30 søndag.

De store ændringer på linje A, B og C skyldes oversvømmelser flere steder på banen.

DSB henviser til togbusser, øvrige tog, natbusser og Metroen. Metroen kører dog ikke mellem Nørreport og Christianshavn.

Se videoen: Her sejler bil rundt midt på motorvejen

 

Klik her og se flere billeder på Localeyes.dk

Politiet har modtaget flere henvendelser fra borgere med oversvømmede kældre, som opfordres til at kontakte deres egen skadesservice via deres forsikringsselskab, da førsteprioritet for politi og brandvæsen lørdag nat og søndag morgen var at sikre det offentlige trafiknet.Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendte omkring klokken 03:15 et varsel om kraftig regn og skybrud i København og Amager, Gladsaxe, Herlev, Fredensborg, Helsingør, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Hørsholm og Rudersdal.

skybrud

Andre læser også