En 31-årig taxachauffør prøvede at dræbe og voldtage en 55-årig rengøringsassistent, ifølge anklageskriftet i voldtægtssagen fra Vejle.

Overgrebet fandt sted den 3. december sidste år.

Offeret forklarede politiet, at hun klokken tre om natten bestilte en taxi for at blive kørt ud til en skole, hvor hun skulle gøre rent.

Hun fortalte, at hun kun lige kom ind på skolen, før hun blev væltet omkuld af en mand, der begyndte at slå og sparke hende.

Taxachaufføren kunne have smuttet med ind på skolen sammen med hende, sagde hun til politiet.

Det fremgår nu af anklageskriftet, der blev færdiggjort i dag, at kvinden måtte spille død for at overleve overfaldet, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den 31-årige mand tog angiveligt kvælertag på kvinden, til hun mistede bevidstheden. Da hun efterfølgende begyndte at vise livstegn, tog han igen fandt om halsen på hende.

Herefter valgte kvinden at lade sit hoved falde ud til siden for at spille død.

Manden tog nu bukserne og trusserne af kvinden og begyndte at berøre hende. Det lykkedes ham dog ikke at gennemføre en voldtægt - og han stak af fra stedet.

Han har nu været varetægtsfængslet siden d. 3 december - men er fornyeligt blevet overføt til psykiatrisk afdeling.

Sagen er berammet til september.

Formand for Vejle Taxa, Viggo Hansen, sagde tidligere til TV SYD, at han er rystet over hændelsen:

- Han har været ansat hos i 5 år og er en meget vellidt person og kollega her i Vejle Taxa. Det er et chok for os alle, hvis det er rigtigt, at han har gjort det.