Lyt til artiklen
Carsten D. havde netop fået lov til at have sin 4-årige søn Rasmus i julen, da hans livs tragedie indtraf: Moderen tog livet af deres søn, da hun den 16. december kvalte drengen. Moderen har på trods af det fået lov til at bestemme, hvor den afdøde Rasmus skal begraves, og det har nu fået Rasmus' far til at appellere til justitsminister Karen Hækkerup.


Lillejuleaftensdag afgjorde skifteretten i Aalborg, at moderen til 4-årige Rasmus har ret til at bestemme, hvor den afdøde dreng skal stedes til hvile. Til trods for at hun har erkendt at have taget livet af sin egen søn ved at kvæle ham.I retten blev der lagt vægt på, at moderen 35-årige LB, der bor i Aalborg, havde den fulde forældremyndighed over sønnen, og at hun derfor også måtte ses som nærmeste pårørende til drengen selv efter hans død.

Carsten D. havde indgivet en begæring om at få sin afdøde søn begravet tæt på hjemmet på Frederiksberg i København, men efter rettens afgørelse får han ingen indflydelse på begravelsen.Nu appellerer han til justitsminister Karen Hækkerup.

- Kære Karen Hækkerup/Justitsministeriet det må være en fejl, prøv at forstille jer at det var jeres barn. Jeg beder jer af hele mit hjerte om at give mig dispensation, så jeg kan begrave min elskede lille dreng på Frederiksberg, står der blandt andet i brevet, der foreløbigt er blevet delt mere end 3000 gange på Facebook.

Bt.dk har forsøgt at få Karen Hækkerups svar på brevet, men ministeriet har henvist til kirkeministeriet. Onsdag aften uddybede justitsminister Karen Hækkerup dette svar på Facebook:

- Først og fremmest tror jeg vi alle føler afmagt og en uendelig tristhed og meningsløshed, når vi prøver at begribe, hvad der er sket. Reglerne om hvad der skal ske, når nogen er død og skal begraves hører under kirkeministeriet - loven hedder begravelsesloven - og jeg ved, at der har været en præst indeover skifteretten, inden beslutningen om hvor drengen skal begraves blev truffet. Ifølge begravelsesloven kan beslutningen ikke kæres. Jeg kan derfor ikke omgøre den beslutning.

- Jeg er som alle andre trist over at tragedien fandt sted og over at drengen mistede livet, og også tung om hjertet over den smerte den medfører for alle pårørende. Det er i sandhed en frygtelig tragedie.