Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det kniv-lignende våben, der fredag aften ved 19-tiden blev brugt til at myrde den gravide Louise Borglit, 32, i Elverparken i Herlev nordvest for København, er endnu ikke fundet.

Dermed mangler politiet et af de helt centrale spor i efterforskningen. Dels fordi våbnets karakter måske kunne føre tilbage til gerningsmanden, og dels fordi kriminalteknikerne måske vil kunne have held til at finde fingeraftryk eller dna-spor på det.

I løbet af tirsdagen gennemsøgte politiet med hjælp fra hunde endnu en gang områderne nær gerningsstedet i parken, og selv en gummibåd blev rekvireret fra Beredskab Øst for at to politihunde med deres hundeførere kunne komme tørpotede/tørskoede i land på en lille ø i parkens sø.

Øen blev minutiøst gennemsøgt i knap en times tid tirsdag eftermiddag, men heller ikke det bragte politiet videre i jagten på morderens gerningsvåben, som fredag aften blev brugt til at sætte et blodigt punktum for den vordende mors 32-årige liv.

Louise Borglit blev dræbt med flere stik fra det kniv-lignende gerningsvåben, mens hun iført regntøj var i færd med at lufte sin søster og svogers golden retriever, Maggi, i den nyrenoverede park. Den 32-årige makeup-konsulent havde tidligere boet i Københavns Nordvest-kvarter, men for nylig flyttede hun ind hos søsteren og svogeren, der havde indrettet en bolig til hende i deres kælder i en villa nær Elverparken.

Den populære park har gennem det seneste halvår gennemgået en omfattende renovering under overskriften 'Vild med vilje'. Og så sent som i ugen op til det brutale knivdrab havde i hundredevis af skoleelever været i gang med at være med til at gøre parken fin og brugervenlig ved blandt andet at lægge blomsterløg, der til foråret skulle have gjort parken ekstra attråværdig.

Det foreløbig uopklarede kvindedrab har dog i stedet gjort en del borgere utrygge ved at færdes i parken, og i forsøget på at imødegå det, har Vestegnens Politi siden i mandags placeret en mobil politistation i form af en autocamper i parken.

»Der er tale om en meget modbydelig sag. Vi har allerede fået rigtig mange tip fra borgerne i denne sag, men vi vil gerne sikre, at vi får fat i alle. Vores mobile politistation vil blive parkeret ved Elverparken, så alle kan komme til os, hvis de har viden om sagen og føler at det er nemmere at tale med en politimand direkte,« lød det i den forbindelse fra politidirektør, Kim Christiansen, fra Københavns Vestegns Politi.

I løbet af tirsdagen var meldingen fra de tre betjente i den mobile politistation, at rige mange borgere havde været forbi - især i løbet af formiddagen. Det afgørende tip, der kan føre til anholdelsen af Louises morder, mangler dog tilsyneladende stadig - sammen med gerningsvåbnet.

Et kvindeligt vidne hørte umiddelbart efter kl. 19 på gerningsaftenen fredag to skrig på Tornerosevej nær Ederlandsvej og ser en mand løbe ud af parken. Her stopper manden og løfter armene opgivende. Derefter løber han ind i parken igen. Han beskrives som 28-30 år, omkring 180 cm høj, tynd og spinkel af bygning med markeret og smalt ansigt. Han var iført sort jakke med hætte, sorte bukser og mørke sko. Hætten på jakken var slået op, og han bar en sort kasket under jakken.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.