Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et år per kilo amfetamin. Sådan takserede Vestre Landsret i dag straffen til en vestjysk narkobaron

48-årige Claus Riise fra Herning blev i dag idømt 14 års fængsel for besiddelse og indsmugling af 14,4 kilo amfetamin og over ét tons hash, skriver aoh.dk.

Det var Vestre Landsret i Viborg, der stadfæstede dommen fra Herning Byret mod den vestjyske narkobaron, der også har været tiltalt for salg af 8,5 kilo amfetamin ud over de 14,4 og for at have handlet med hele 2,5 tons hash. Disse to anklagepunkter fandt hverken byret eller landsret tilstrækkeligt bevist.

Claus Riises 49-årige daværende kæreste fik på sin side en del ud af besøget i Vestre Landsret. Hvor byretten fandt det bevist, at hun havde medvirket til en del af sin kærestes forbrydelser og idømte hende fire år på vand og brød, fandt landsretten det kun bevist, at hun havde opbevaret noget hash for ham.

Det mente retten skulle koste ni måneders fængsel, hvoraf de seks blev gjort betingede. Efter varetægtsfængslingen op til sagen kune hun forlade retten som en fri kvinde.

En tredje,mand er også dømt i sagen. Den hollandske leveramdør af de ulovlige stoffer blev ved byretten idømt 12 års fængsel for narkotikasmugling. Denne dom blev ikke anket.

Andre læser også