En 36-årig freelance-journalist er i dag blevet anholdt og sigtet som bagmand i en sag om indsmugling af to kilo kokain fra Sydamerika.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Vi har anholdt to personer i dag - den ene er født i 1974 og den anden 1972. De er begge danske statsborgere og de er sigtet for indsmugling af to kilo kokain fra Sydamerika, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, der er leder af Københavns Politis narkosektion, til bt.dk.

Politiet fandt otte gram kokain og 36.000 kroner i kontant, da de anholdte den 36-årige journalist. Hos den anden anholdte, en 39-årig mand, fandt politiet 20 gram amfetamin.

De to mænd bliver tirsdag fremstillet i Københavns dommervagt, hvor politiet vil kræve dem begge varetægtsfængslet.

Den 36-årige mand har drevet sit eget freelancebureau siden 2007 og var i 2006 praktikant på Ekstra Bladet. Som freelance har han blandt andet lavet projekter for netop Ekstra Bladet, og han har arbejdet for Politiken.

Ifølge politiet stod den sigtede journalist og hans 39-årige medsigtede bag indsmuglingen af to kilo kokain, som en argentiner og brasilianer forsøgte at få ind i landet tidligere i år.

- Sagen begynder i januar, hvor vi får et tip om, at der er kokain på en båd på Christianshavn. Den tager vi ud og besøger - og mens vi er der, dukker der to mænd op med en iturevet rejsekuffert, der indeholder hvidt pulver. Det viser sig at være meget stærk kokain - eller 75-80 procent rent. Det vil sige tre-fire gange så stærkt, som det som bliver handlet på gaden i København.

- De to mænd sporer vi til et hotel på Vesterbro, hvor vi finder to kilo kokain. De to er henholdsvis fra Brasilien og Argentina og er fra henholdsvis 1975 og 1976. De to bliver dømt seks års fængsel den 15. april. Derefter begynder vi at interessere os for, hvem de handlede med, siger Steffen Th. Steffensen.

Under efterforskningen af de to sydamerikanere har politiet hele tiden haft øjnene på den 36-årige journalist og hans medsigtede som mulige bagmænd.

- Under vores efterforskning støder vi på de to, som vi i dag har sigtet. De er efter vores opfattelse dybt involveret i indsmuglingen af den kokain i januar-februar i år. I dag har vi derfor ransaget en række steder. Vi har også ransaget deres lejligheder, hvor vi fandt henholdsvis otte gram og 24 gram kokain og nogle penge, siger politikommissær Steffen th. Steffensen.

Ekstra Bladet skriver, at politiet tidligere i dag mødte op på deres redaktion for at ransage journalistens arbejdsplads. De skriver, at politiet måtte gå tomhændet hjem, da den 36-årige journalist ikke har haft sin egen plads på redaktionen.