Trygheden skal genskabes på det socialpsykiatriske bosted Ringbo, efter en beboer stak en ansat ihjel med en kniv mandag morgen.

En 72-årig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd nord for København har ved Retten i Glostrup erkendt et knivstikkeri mandag morgen, der kostede en 37-årig kvindelige SOSU-assistent livet. 

Selvsagt er ansatte og beboer på stedet mærket af tragedien, hvilket man er fuldt ud opmærksom på hos fagforeningen FOA for social- og sundhedsassistenterne i Københavns Kommune.

- Det gælder om at få skabt tryghed igen. Der er jo både borgere og ansatte for hvem, hverdagen fortsætter. Både nu, i aften og dagen i morgen, siger afdelingsformand, Palle Nielsen.

Alle ansatte på stedet var mandag eftermiddag samlet til et fælles møde, men inden havde mange allerede modtaget krisehjælp.

- Vi har sendt et beredskab ud på Ringbo her i formiddag i form af en lokal tillidsrepræsentant, en fælles tillidsrepræsentant og en faglig sekretær her inde fra fagforeningen. Både for at finde ud af, hvad der er sket i morges, men i den grad også for at understøtte de ansatte, Palle Nielsen.Den dræbte var alene på afdelingen, da tragedien skete. Men det er normal kutyme på stedet, da hun var overgangsvagt mellem natte- og dagsvagter. Alligevel skal der kigges på den fremtidig bemanding.

- Vi bliver nødt til at kende de nærmere omstændigheder. Men det er da helt sikkert, at når vi ved mere, så bliver vi nødt at få diskuteret, om den måde, man organiserer og tilrettelægger arbejdet på, er sikkerhedsmæssigt ansvarligt, siger Palle Nielsen, der er rørt af hændelsen.

- Det er jo tragisk, når det går ud over medarbejderne. Det er en ansat, der udfører et professionelt stykke arbejde til glæde og gavn for borgerne, som er havnet i denne situation, og det er dybt tragisk. Desværre må jeg så sige, at overfald og lignende er noget, vi tidligere har oplevet på dette område, men det er ikke set i sådan en grad før.