Et brev til Tietgenskolens HG i Odense indeholdt her til morgen en trussel om, at skolen ville blive spængt i luften i løbet af i dag. Flere piger blev godt bekymrede, fortæller en elev til bt.dk.

Skoleinspektøren ringede til Fyns Politi kl. 8.18 og anmeldte, at de ved åbning af dagens post fandt et brev med bombetruslen.

- Brevet er skrevet i hånden, efter hvad jeg har fået at vide. Og det ser ikke ud til, at det er frankeret, så noget tyder på, at det er afleveret personligt, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til bt.dk. 

Brevet er nu sikret og bliver sendt til tekniske undersøgelser. Politiet foretager desuden afhøringer, blandt andet for at finde ud af, om nogen har set, da brevet blev afleveret i postkassen.

Politiet og skolen tog bombetruslen meget alvorligt, og politiet ankom straks til stedet og spærrede krydsene op til skolen af og evakuerede skolens ca. 1.000 elever. Kl. 9.13 var alle evakueret.

Bombeeksperter og specialtrænede hunde er onsdag formiddag i fuld gang med at gennemgå alle skolens mange lokaler for at lede efter en eventuel bombe eller bombelignende genstand.
bt.dk er på stedet og har set minørerne komme ud fra skolen med nogle mapper og papirer, hvorefter de er gået ind igen for at arbejde videre.

Mike Iversen går på skolen og var ved at falde i søvn midt i undervisningen, da pedellen omkring 8.50 kommer ind for at snakke med læreren.

- Hun kommer så ind og siger, at vi skal pakke vores ting, så hurtigt, som det kan lade sig gøre, fortæller Mike Iversen.

Han kunne se, at politiet var i gang med at tømme p-pladsen for biler, mens skolens mange elever strømmede ud.

- Det var et kæmpestort kaos. Der er jo omkring 1000 elever. Der var nogle piger, der var meget urolige og bare gerne ville væk. Lærerer ville først ikke informere os om, hvad der var galt. Men da vi kom ud, gik rygtet hurtigt, og skoleinspektøren stod derude og bekræftede, at det var en bombetrussel, fortæller Mike Iversen til bt.dk.

Han tog det selv ret roligt og gik bare ud fra, at det er drengestreger.

Politiets sprængstofhunde fra Sjælland er nu i gang med at undersøge, at der er realitet bag bombetruslen.

Bt.dk følger sagen