Lyt til artiklen

Hans tilstand er ikke kritisk. Han er nu bragt til Rigshospitalets Traumecenter med chok.

En dansk buschauffør på Linie 150 S mod Holte fik kort før kl. 14 én på siden af hovedet af en 16-18-årig velklædt ung mand, formentlig af afghansk afstamning, på Nørreport Station i København. 

Budchaufføren mistede blod, men hans tilstand er ikke kritisk.

Angiveligt startede episoden, da gerningsmanden forsøgte at køre på en billet, som ikke var gyldig.

Han stak efterfølgende af tværs over Nørreport Station, ned ad Frederiksborggade mod Israels Plads, mens buschaufføren jagtede ham. Han måtte dog blødende opgive jagten.

- Han undløb mod Israels Plads, og vi er nu i gang med at afspærre, forklarede politiets centrale efterforskningsleder, Hans Erik Raben kort efter hændelsen.

Johanne Andersen stod ved Nørreport Station og var vidne til gerningsmandens flugt. Hun var tydeligt rystet.

- I første omgang så det sjovt ud, fordi buschaufføren var lidt tyk, og jeg troede først, at han bare havde snydt med billetten. Men da buschaufføren så kom haltende tilbage med blod over det hele, gik alvoren op for mig, siger Johanne Andersen.

Umiddelbart efter overfaldet forlød det, at buschauføren var blevet overfaldet med en kniv. Men ifølge politiet, var gerningsmanden ikke bevæbnet, skriver Ritzau.

Den uheldige buschauffør måtte efterfølgende syes i tindingen med et par sting, oplyser vagtchefen ved Københavns Politi til Ritzau.