Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søfartsbyen Kalundborg har tradition for at passe godt på deres egne.

Den danske familie, der i over seks måneder sad som gidsler hos somaliske pirater, kan forvente masser af opbakning fra byen, når de vender tilbage til villaen i Kalundborg.

Det garanterer borgmester Martin Dam over for bt.dk.

- Vi må se på, hvilke behov de hver især har for hjælp, og så må vi agere ud fra det. Jeg kan godt garantere, at de vil kunne få den hjælp, der måtte være behov for, siger han.

Ganske vist skrev familien Quist Johansen i en pressemeddelelse lørdag, at de mente, de var sluppet helskinnet igennem den ubehagelige oplevelse. Ikke mindst psykisk, men derfor er kan der alligevel godt blive behov for krisehjælp og efterbehandling af traumer på flere niveauer.

Desuden er begge forældre i familien Quist Johansen arbejdsløse. Far Jan arbejdede før den planlagte jordomsejling som centerchef i Kalundborg Kommune.

- Han var en utrolig dygtig mand og meget, meget vellidt, siger Per Bjørn Hansen, der var direktør for socialområdet, mens Jan Quist Johansen var centerchef. Han er siden gået på pension.

- Jan får helt sikkert ikke problemer med at finde sig et nyt job med de ting, han kan, siger Per Bjørn Hansen til B.T.

Per Bjørn Hansen føler sig i øvrigt overbevist om, at Kalundborg vil tage godt imod sine bysbørn, når de en dag vælger at flytte tilbage i huset på bakketoppen lidt uden for centrum.

- Kalundborg er en gammel søfartsby, og der er tradition for, at man passer godt på hinanden i krisetider.

Borgmester Martin Dam vil dog ikke love genansættelse til Jan Quist Johansen.
 
- Jeg kan jo ikke sidde her i telefonen og ansætte ham, siger Martin Dam.

Andre læser også